Lecție de educație rutieră pentru copii

politie-copii-3
Zeci de micuți însoțiți de părinți s-au strâns, sâmbătă dimineață, în parcarea supermarketului de lângă gara Piatra Neamț. Aici, timp de aproape două ore, reprezentanții IPJ Neamț au organizat o lecție de circulație, destinată copiilor cu vârste între 4 și 10 ani. După ce li s-au explicat, pe înțelesul lor, regulile de circulație pe care trebuie să le aplice pentru a fi în siguranță, copiii au avut ocazia să le pună în practică, în cadrul orășelului miniatural special creat pentru ei.
Cei mici s-au dovedit foarte receptivi la lucurile pe care le-au explicat polițiștii și au demonstrat că pot fi mai responsabili decât mulți dintre adulți.

politie-copii-2
Acțiunea a făcut parte din campania Verde la educație pentru circulație și s-a desfășurat în întreaga țară. Ne bucurăm că părinții și-au adus copiii aici, pentru a le arăta care sunt regulile pe care trebuie să le respecte atunci când ies pe stradă, pentru a fi feriți de pericole”, a precizat comisarul Costel Irina, locțiitorul purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț.
La sfârșitul manifestării, toți copiii au primit diplome, dar cel mai încântați s-au arătat de faptul că au avut voie să se urce în mașina de poliție, pentru câteva minute crezându-se ei înșiși polițiști.

Alex SÎRBU

politie-copiipolitie-copii-4

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns