LECITINA ELECTORALĂ / Dacă e joi, e Şerban Strătilă

coperta vestitori stratilaCu toții ne  amintim de perioada liceului sau a studenției , când părinții sau prietenii ne recomandau consumul moderat de lecitină , ca suport pentru funcțiile  de memorare și învățare .

Am căutat pe internet și am aflat că substanța respectivă se regăsește în legume, fructe, pește ,lactate, alimente consumate destul de mult în perioada de post .

M-am luminat deodată despre motivul străfulgerărilor de memorie și al revelațiilor unor  candidați  care ne fericesc zilnic cu tot felul de mesaje despre câte lucruri bune vor ei să facă pentru comunitate.

Probabil aportul suplimentar de lecitină a readus în memoria unora promisiuni mai vechi  sau intenții nobile din timpul diferitelor mandate pe care le-au îndeplinit.

Astfel, o distinsă doamnă, fostă vice-primar în Piatra-Neamț ne vorbește despre  un „program de after-school gratuit” pentru copiii din municipiu, nevoie identificată ,zice-se , în urma unor consultări cu părinți ,profesori, învățători și preoți.Sigur, e o inițiativă pe care domnia-sa o fi  avut-o în minte și pe când era vice-primar ,dar a trebuit să vină anul electoral 2016 și meniul bogat în lecitină pentru prezentarea și susținerea ei.

Substanța minune are efect a scos la lumină și alte „proiecte” și „inițiative”.Unele, bine păstrate  până acum în circumvoluțiunile candidaților, altele expuse periodic, și anume atunci când subiectul părea de interes.

Astfel, aflăm din nou despre drumul Piatra-Neamț –Bacău , despre autostrada Iași – Târgu-Mureș -atât de bine susținută de parlamentari și miniștri (mai ales din Iași) – încât se va face prin 2050, despre profunda preocupare a administrației locale și județene  pentru mediul de afaceri, învățământ și sănătate.

Poate fi  un subiect de interes științific faptul că lecitina  are efect asupra unor candidați doar din patru în patru ani; în perioada dintre alegeri acționează asupra subiecților  mai degrabă  ca un inhibitor al  acțiunilor care să pună în practică promisiunile electorale.

Speranța mea este ca lecitina „ electorală” să aibă  efect și în rândul votanților.Astfel, alegătorii și-ar putea aduce aminte despre activitatea prestată de candidați în funcțiile ocupate anterior, despre promisiunile neonorate, despre lipsa de opinie și inițiativă, oportunism și slugărnicie.

Iar dacă lecitina nu ajută, o mică doză de realitate locală poate face minuni….

Serban STRATILA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns