Lazăr vrea să-i pună piedică lui Leoreanu: „Candidez la funcția de președinte al PNL Neamț!”

George Lazăr a făcut anunțul oarecum previzibil pentru cei care urmăresc poziționări de pe scena politică: va candida la funcția de președinte al PNL Neamț. Astfel, Lazăr (prefect de Neamț și secretar general al PNL Neamț) devine primul contracandidat pentru deputatul Laurențiu Leoreanu, cel care își anunțase aceeași intenție încă de acum câteva luni.

Pentru ca echipele puternice se construiesc de la baza, am hotarat sa candidez la functia de Presedinte al PNL Neamt, cu o larga sustinere si o fac pentru echipa, pentru oameni ,pentru dezvoltare si atragerea de proiecte in comunitatile locale.

Candidatura mea nu se rezuma la o persoana ci este definita de spiritul de echipa si de oamenii care vor sa dezvolte comunitatile locale, care vad in viitor si care inteleg ca politica nu este despre functii, despre orgolii ci este pentru cetatenii pe care ii reprezinta”, spune George Lazăr într-un mesaj postat astăzi pe o rețea de socializare.

Acest anunț a apărut ca o ipoteză credibilă încă de acum 2 săptămâni, când Lazăr a fost singurul liberal cu funcție de la Neamț care a participat la anunțarea candidaturii pentru funcția de șef național PNL a lui Florin Cîțu.

„Sunt parte a echipei Premierului Florin Cîțu si mi-am declarat sustinerea pentru candidatura domniei sale la functia de Presedinte a Partidului National Liberal.

Consider ca Florin Cîțu reprezinta viitorul , este un om care a dovedit profesionalism si echilibru in functiile detinute si cel mai important , este persoana care intelege foarte bine atat sistemul privat cat si nevoia de dezvoltare a Romaniei”, mai spune Lazăr în mesajul lui de azi.

De la auto-suspendarea din funcție a fostului președinte PNL Neamț, responsabilitatea respectivă a fost preluată de senatorul Eugen Țapu. Care l-a și cooptat în stafful lui, în poziția de secretar general, pe George Lazăr. Anunțul devenit și public al candidaturii lui Leoreanu a generat impresia că la Neamț, la alegeri, va fi un gentleman-agrement, că toate astrele se aliniază pentru ca deputatul din Roman să fie viitorul președinte al PNL Neamț. Și Țapu și Leoreanu dădeau de înțeles acum câteva săptămâni că toată organizația nemțeană va bate apoi pas de defilare pentru un nou mandat al lui Ludovic Orban ca președinte național PNL.

A urmat însă anunțul candidaturii lui Cîțu, cu Lazăr acolo, în poza echipei premierului care vrea să conducă și partidul și, după respectivul semnal, a venit azi și desertul, candidatura lui Lazăr la șefia organizației nemțene.
Iar, între timp, în țară, la câteva zile mai apare o știre, cu 1-2 organizații județene sau cu 1-2 lideri locali cunoscuți care basculează din tabăra Orban în tabăra Cîțu…

Măcar nu e plicitiseală și monotonie ca la PSD unde există tradiția candidatului unic…

D.V.

2 thoughts on “Lazăr vrea să-i pună piedică lui Leoreanu: „Candidez la funcția de președinte al PNL Neamț!”

  1. Nu e nicio „piedica”!Baietii din Roman s-au pus de acord sa ocupe amandoua taberele!Pun pariu ca s-au cosultat si cu Arsene!

Lasă un răspuns