Lazăr, mesaj KO: “Maria Gheorghe”, alias-Daniela Soroceanu, încă Prefectă a județului Neamț!

Suntem la episodul 3:
Episodul 1 – George Lazăr a criticat pe Prefectul de Neamț, Daniela Soroceanu, după ce harghitenii au proclamat victoria juridică, în primă instanță, prin care Cheile bicazului trec de la Neamț la Harghita.
Episodul 2 – Într-o conferință de presă, prefectul Daniela Soroceanu a amenințat PREVENTIV, cu posibile dosare penale, pe cei care au reacții și atitudini critice față de subiectul respectiv. Evident, amenințările au fost împachetate în ideea de prevenție a unor conflicte interetnice. Reacția – cel puțin nefericită – a Danielei Soroceanu a amintit de anumite mesaje transmise, la acel moment, înainte de mitingul din 10 august 2018 și firește că a avut un efect de bumerang inflamaând și mai mult spiritele, dând apă la moară celor care vorbesc de un blat ordinar între UDMR și partidele românești, în detrimentul românilor.
Acum e episodul 3, cu reacția lui Lazăr la acele declarații ale lui Soroceanu.

 

MANDRU CA SINT NEMTEAN!
MANDRU CA SUNT OM LIBER SI PROTESTEZ!

Am urmarit interventia din presa a doamnei “Maria Gheorghe” alias-Daniela Soroceanu, inca Prefecta a judetului Neamt.

Intr-o interventie demna de discursurile Prim Secretarului de judet Maria Gheorghe din perioada anilor de trista amintire a epocii comuniste, am vazut cu stufecatie si cu un puternic sentiment de revolta cum in 2019, la 30 de ani de la revolutie, un inalt functionar public platit din nostri ai contribuabililor, ameninta oamenii de buna credinta, patrioti, nemtenii care isi iubesc judetul si care se bat  pentru drepturile legale. Mi se pare ca doamna Prefect a devenit intre timp Procuror de tip stalinist si ameninta cu articole din Codul Penal oamenii liberi care vor sa-si exprime numultumirea fata de problema Cheile Bicazului. Am observat cu bucurie in suflet ca si parte a presi nemtene s-a alaturat si incurajat demersul societatii civile de a protesta impotriva nedreptatilor si a lipsei de interes a autoritatilor in solutionarea corecta a dosarului Cheile Bicazului.

Cum veti proceda distinsa doamna Prefect -PSD? Ne veti face dosare penale tuturor nemtenilor si jurnalistilor care avem curaj sa ne spunem nemultumirea? Trimiteti jandarmii ca pe 10 August, cum a facut domnul Dragnea si sefa dumneavoastra, doamna Carmen Dan?

Pe fondul problemei, consider si sunt convins ca orice persoana de buna credinta gandeste la fel, ca s-a ajuns in aceasta situatie extrem de grava din cauza lispei de interes a autoritatilor.

Daca in spete judiciare in care parti sunt ApaServ Neamt companie din subordinea Consiliului Judetean, Spitalul Judetean ori alte societati patronate de acelasi Consiliu Judetean Neamt, s-au gasit fonduri de ordinul milioanelor de lei pentru a angaja firme de avocatura in apararea intereselor financiare, in cazul Cheile Bicazului si a 5000 ha teren al Judetului Neamt, nu s-au mai gasit resurse financiare nici macar pentru a asigura transportul juristilor CJ, ai Prefecturii pentru a face act de reprezentare la termenele de judecata.

Ori o astfel de abordare este total paguboasa pentru judetul nostru si arata clar lipsa de interes a institutiilor statului captive in mina PSD, fata de apararea patrimoniului nemtean.

Nu poti sa vii sa clamezi ca vinovati sunt altii care au fost in functii acum 5-10 ani de zile in urma, cand tu care esti la putere nu ai facut nimic in ultimii  ani de zile si aveai toate pirghiile. In acceptiunea unor lideri PSD, nemtenii nemultumiti, revoltati, scandalizati care reclama lipsa de implicare a autoritatilor sunt vinovati si  trebuie sanctionati penal pentru ca isi striga durerea.

O astfel de mentalitate este grava si dauneza democratiei, principiilor si valorilor consacrate intr-o tara Europeana precum Romania.

Corect este ca Prefectura si Consiliul Judetean sa vina in fata opiniei publice si sa raspunda la urmatoarele intrebari:

1.Ce demersuri au intreprins in ultimii 3 ani in a apara corect interesele patrimoniale ale judetului Neamt in dosarul Cheile Bicazului?

2.La cite termene de judecata au trimis juristii institutiilor sa faca acte de aparare calificata la Tribunalul Prahova?

3.Ce acte de procedura au exercitat in aparare?

4 Ce forma de ajutor au oferit Comunei Bicaz Chei, parte in dosar, pentru sustinerea apararii?

5.Cu ce solutii vin de la acest moment pentru viitor, in faza de Apel pentru a ne recistiga drepturile noastre patrimoniale in dosarul Cheile Bicazului?

Aflu cu mahnire in suflet ca nici autoritatile de la cel mai inalt nivel al conducerii Consiliului Judetean nu au stiut si nu au fost informate pina zilele trecute despre acest proces. Dar ii felicit ca au curaj sa spuna lucrurilor pe nume.

Dragi nemteni, consider ca cineva isi bate joc de noi de interesele noastre si asta pe banii nostri si pe patrimoniul judetean. Cheile Bicazului sunt un obiectiv patrimonial si turistic major al judetului nostru.

Haideti sa nu ne lasam intimidati de amenintarile doamnei Prefect PSD si sa incercam fiecare dintre noi sa facem ce putem pentru a sensibiliza liderii judeteni, in sensul de a iesi din zona de dezinteres si pentru a actiona in favoarea Neamtului.

Neamtul si oamenii frumosi ai acestui tinut nu sunt nici intimidati si nici speriati de amenintarile comunistoide ale PSD-ului .

Cu gandul bun inainte si cu Doamne ajuta pentru Neamt!

George Lazar.

…………..

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.