Laurenţiu Leoreanu, chestor al Camerei Deputaţilor

Deputatul nemţean Laurențiu Leoreanu este, începând de luni, 2 septembrie, chestor al Camerei Deputaților. El a fost ales în această funcţie de plenul Camerei Deputaţilor, la propunerea Grupului PNL, pe linia algoritmului politic de la respectiva cameră.

Laurenţiu Leoreanu este singurul deputat din Neamț care are o funcție în Biroul Permanent în această sesiune parlamentară. Respectivul Biroul Permanent al Camerei Deputaților cuprinde funcțiile de președinte (1 post), vicepreședinte (4 posturi), secretar (4 posturi) și chestor (4 posturi).

După ce la începutul acestui an am primit încrederea și votul colegilor mei deputați pentru a ocupa funcția de Vicelider al Grupului Deputaților PNL, de la începutul acestei sesiuni colegii m-au ales – în unanimitate – pentru a deține funcția de Chestor a Camerei Deputaților.
Personal este o onoare, o imensă responsabilitate în același timp, ceea ce mă obligă să muncesc și mai mult și să justific, la fel ca și până acum, încrederea oferită de colegii mei, dar mai ales de cetățenii pe care îi reprezint. Această numire e și o mândrie pentru Municipiul Roman și zonă, pentru Județul Neamț și chiar pentru Moldova, prin faptul că locuitorii acestor locuri au un reprezentant între cei 13 membri ai Biroul Permanent al Camerei Deputaților – forul de conducere al acestei camere a Parlamentului.
Mulțumesc tuturor celor care au investit încrederea lor în mine! Împreună suntem puternici!” – acesta este mesajul deputatului liberal după ce a fost ales în respectiva funcţie.

Atribuţiile chestorilor Camerei Deputaţilor vizează menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor; pregătire ședințelor, plata drepturilor bănești; activități de protocol; relații parlamentare externe; verificarea modului de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor, controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate; servicii generale.

V.N.

Lasă un răspuns