Laura Lavric, în concert la Ștefan cel Mare


Îndrăgita solistă de muzică populară Laura Lavric va susține la finele acestei săptămâni un concert în fața localnicilor din Ștefan cel Mare, cu prilejul Festivalului județean „Ștefan, Ștefan, domn cel mare” ce va însufleți începând de mâine întreaga comună. Alături de aceasta, pe scenă vor mai urca și Viorica Macovei, Andreia Boțu, Oana Crețu și Alexandra Brem. Nici cei mai tineri nu au fost uitați, pentru ei fiind anunțată prezența trupei DJ Project.
Manifestările cultural artistice și sportive, realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, se vor derula atât la poalele Stâncii Șerbești, cât și la baza sportivă din centrul comunei, iar primarul Sorin Ouatu promite un program care va fi pe placul tuturor, mici și mari. Nu vor lipsi nici competițiile ecvestre, nici întrecerile pe bicicletă sau concursuri de cross, programate pentru ziua de sâmbătă, la finalul cărora cei mai buni vor primi medalii și diplome. Toate acestea, completate de joc și cântec, așa cum le stă bine oamenilor gospodari.
De la întreceri de minifotbal la competiții de șah, cross și până la concursuri de mers cu bicicleta printre jaloane, am pregătit un program care sper să fie pe placul fiecăruia, indiferent de vârstă. Ne-am străduit să facem din acest eveniment unul care să aducă bucurie publicului. Cu siguranță că vom avea parte de trei zile de neuitat și invit pe toată lumea să vină să se distreze și să se simtă bine, pentru că totul a fost pregătit special pentru ei”, a spus primarul Ouatu.
Alături de locuitorii din Ștefan cel Mare vor fi prezente ansambluri folclorice din Brașov dar și din Republica Moldova, care au răspuns prezent invitației adresate de edilul șef al comunei. Pe lângă acestea, în fața publicului vor evolua și folcloriștii nemțeni – ansamblurile „Floricică de la munte”, „Ciobănașul Tupilați” și „Mugurașii Mărgineni”.
Bineînțeles că în mijlocul oamenilor va poposi însuși Vodă Ștefan, însoțit de un alai corespunzător. „Ne dorim să evocăm și să cinstim cum putem mai bine personalitatea voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, cel care și-a pus amprenta asupra ținuturilor moldave și omul a cărui amintire și ale căror fapte de glorie suntem datori să le menținem vii mereu în sufletele noastre”, a încheiat Sorin Ouatu.

Alex SÎRBU