Laufer se laudă cu organizația de la Neamț a PSL („Partidul iepure PSD”) și cu „viitorii candidați”

Ilan Laufer (fost ministru în Guvern PSD, adoptat la un moment dat de PSD Neamț) se laudă și cu echipa pe care ar fi pus-o pe picioare la Neamț pentru partidul la care este co-președinte (PSL – Platforma Social Democrată) dar și că are aici deja „lideri și viitori candidați”.
Iar în fotografia de mai sus postată de Laufer pe facebook, pot fi observați și 2 consilieri ALDE, unul local de Piatra Neamț și unul județean.

<<Turul României “Acum ori niciodată” a străbatut toată regiunea Moldovei și a ajuns astăzi în Transilvania.
Ieri, 14 iulie, am avut ultima oprire din Moldova, în județul Neamț, unde am fost întâmpinați de echipa PSL a acestui județ. Liderii si viitorii candidați sunt pregătiți să facă față tuturor provocărilor de pe scena politică, venind cu entuziasm, determinare și mai ales încredere în puterile proprii, că vor face totul pentru o îmbunătățire reală a situației pe plan local>>, spune Laufer.

Foarte interesant este că aseară, poza de mai sus a fost ștearsă de pe pagina lui Laufer și în locul ei a apărut alta, cu mai puține personaje, dar făcută fix în același loc (în fața Bisericii Catolice de pe strada Mihai Eminescu din Piatra Neamț, la câțiva metri de Restaurantul Family al consilierul ALDE Cătălin Misăilă, ceea ce arată că regia de imagine a avut două scenarii („și cu”, „și fără”).


PSL (Platforma Social Liberală, un nume care duce cu gândul la fostul USL) a fost lansat, ca partid, în decembrie 2019, de Ilan Laufer.

„Am lansat la Cluj-Napoca Platforma Social Liberală, care reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, pro-europeană şi euro-atlantică (…) Vom trece de la ideea de ură şi dezbinare, instaurată în societatea românească, şi ne propunem să punem capăt războiului româno-român. Şansele de a avea candidaţi la alegerile locale de anul viitor sunt mici, dar căutăm variante să avem candidaţi, obiectivul nostru numărul unu fiind intrarea în Parlament în 2020”, a declarat Ilan Laufer, citat de Agerpres la acel moment.

De câteva săptămâni (și există zeci de referințe media pe acest subiect), Ilan Laufer face Turul Țării sub sloganul „Acum ori niciodată”. Sub pretextul lansării programului „România, țara mea de 10”, al PSL, el înființează în județe nuclee de organizație și își atrage candidați pentru alegerile locale. Nu e clar dacă candidații respectivi vor intra în bătălia alegerilor sub sigla PSL sau ca independenți (asumați de PSL) sau dacă, până la alegeri, partidul de buzunar al lui Laufer nu va intra în vreo alianță prelectorală.

Cert este că PSL-ul lui Laufer se comportă deja, după cum spun analiști din presa centrală, ca un „iepure al PSD” care vizează atragerea unor alegători de dreapta, care altfel ar vota cu PNL, PMP sau ALDE. Ceea și transmite din plin prima poză, între timp auto-cenzurată pe pagina lui Laufer.

Pentru cei care nu știu, CV-ul lui Laufer (profesor de educație fizică ajuns Ministru al mediului de afaceri) nu are doar insigne guvernamentale ci și scheletul unui dosar penal serios (Ilan Laufer, audiat de polițiști în cazul delapidării de la magazinul Unirea, pentru complicitate cu Carmen Adamescu) dar și refuzul președintelui Iohannis de a-l accepta pentru un nou mandat de ministru.

D.V.

Lasă un răspuns