Laufer, sală plină la Piatra Neamț, cu „Smart Start USA în România”

Ilan Laufer a avut azi o sală plină la conferința „Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești” pe care a realizat-o la Piatra Neamț împreună cu partenerii din județul nostru. Cele 150 de scaune din Sala Milenium a Hotelului Central s-au dovedit insuficiente astfel că la începutul evenimentului, salariații hotelului încă mai băgau scaune în sală pentru cei care stăteau în picioare, pe margine.

La Piatra Neamț a fost vorba de un nou episod din ediția a doua a turneului Smart Start USA în România.

Antreprenorii locali au aflat, într-un mod direct și deschis, avantajele oferite de programul Smart Start USA și oportunitățile concrete de dezvoltare a afacerilor oferite de piața americană. Acestea au fost identificate în urma celor 3 misiuni economice organizate, până acum, de Smart Start USA la Miami și New York.

Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului Smart Start USA a oferit participanților prezențila  evenimentul desfasurat la Hotel Central Plaza, detalii despre program și înscrierea pe platforma Smart Start USA. La conferința de astăzi, alături de reprezentanți ai firmelor din Neamț, ai unor instituții care sprijină mediul de afaceri, au participat și Mihai Apopii – presedinte, Camera de Comerț și Industrie Neamț, și Daniel Chirilă – director executiv AJOFM Neamț.

„Evenimentul s-a bucurat de susținerea și implicarea totală a domnului Ionel Arsene, președintele Consiliului Judetean Neamț și a domnului deputat Ciprian Șerban, cărora le mulțumim, pe această cale”, au punctat organizatorii.

Conferința a fost organizată de CCI a României, Academia de Studii Economice din București, Fundația Laufer.

„Smart Start USA rămâne singurul program privat din România care contribuie concret la dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, sprijinind atât dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești, cât și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane. Smart Start USA este șansa reală a antreprenorilor români de a depăși granițele române și europene și de a intra pe o piață cu foarte multe posibilități de dezvoltare. Mă bucur că aici, în județul Neamț, am găsit nu doar deschidere ci un interes real în accesarea acestei oportunități. Și în cadrul conferinței dar și apoi, la o cafea, antreprenorii locali s-au arătat și preocupați de o astfel de posibilitate iar întrebările lor, felul de a pune problema arată pregătirea și maturitatea mediului economic din județul Neamț. Nu mă miră acest aspect întrucât știu că de la neamț au plecat multe idei venite din zona mediului de afaceri transpuse în inițiative legislative care apoi au devenit cadru legislativ. E încă un motiv pentru care mă bucur că am ales Neamțul drept a doua mea casă, din punct de vedere politic și sper ca prin intermediul acestui program, cât de curând, oamenii de afaceri nemțeni să înceapă să exporte în SUA produse și servicii”, a declarat Ilan Laufer.

„Deputat sunt de nici 3 ani dar contactul cu mediu de afaceri e mai vechi, de pe când nu eram nici măcar major. Mă bucur că am fost unul din elementele de sprijin local la această conferință susținută de prietenul meu Ilan dar, în același timp, eu cred că cei mai câștigați sunt oamenii de afaceri din Neamț care au fost astăzi prezenți și au putut lua contact, la sursă cum se spune, cu oportunitățile acestui program. Tocmai că provin și eu din mediul de afaceri știu cât de important este pentru un business, pentru un om de afaceri, mai ales unul tânăr, să aibă eligibilitate în cadrul unui schimb economic internațional, să poată exporta pe o piață străină, mai ales cum este cea din America. Motorul oricărei societăți este, la urma urmei, economia, pentru că ea creează bunăstare, din economie poți susține apoi și Educație, și Sănătate, și Cultură și Administrație și toate celelalte domenii vitale pentru o țară. Sper ca în curând Vestea să dea știri cu primele exporturi din Neamț de bunuri sau servicii facilitate prin programul implantat de Ilan Laufer”, a punctat deputatul Ciprian Șerban.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns