Laudatio după 47 de ani de muncă: „Orice instituție are nevoie de cât mai mulți domni Damian!”

Un salariat al Primăriei Roman iese la pensie după 47 de ani de muncă în domeniul asistenţei sociale, motiv pentru primarul Lucian Micu să aştearnă câteva gânduri pe modernul papirus al internetului şi să le împărtăşească cu cei din jur.

Aprecierea lui Lucian Micu pentru cel care va schimba condica de la ora 8 cu talonul de pensie pare a nu fi una formală, referirile la situaţii concrete, la „copiii cu părinți și fără părinți”, la „familiile de etnie rromă care îl cunosc și îl respectă” dar şi la debutul în muncă al lui Petrică Damian („a ajutat ca peste 20 de copii abandonați să își găsească o familie”) vorbesc elocvent despre o muncă, o carieră, o viaţă în slujba cetăţeanului, un destin.

<<Pentru cei mai mulți, ieșirea la pensie este un prilej de bucurie că, după o viață dedicată muncii, a venit timpul pentru răsplata de a se bucura întru totul de viață, de pasiuni, de copii și de nepoți. Pentru domnul Petrică Damian, ieșirea la pensie din echipa de la Direcția de Asistență Socială va fi însoțită de tristețea colegilor. Și nu o spun doar eu, o recunosc cu voce tare chiar ei, cei care i-au urmărit munca și au învățat de la el și de la cei peste 47 de ani de activitate în domeniul asistenței sociale. Domnul Damian, pentru că este un domn – gentleman, elegant, distins, un adevărat funcționar public -, se numără printre puținii oameni care a preferat să bată orașul pe jos pentru a se ocupa de nevoile copiilor. La începutul activității, a ajutat ca peste 20 de copii abandonați să își găsească o familie. S-a ocupat de copiii cu părinți și fără părinți și, fără a face vreo discriminare, familiile de etnie rromă îl cunosc și îl respectă. Chiar dacă se poate spune că ”este de modă veche”, domnul Damian s-a adaptat la era calculatorului și Internetului și nu pentru că era musai, ci pentru că a dorit să-și îmbunătățească performanțele în mod continuu. Orice instituție are nevoie de cât mai mulți domni Damian>>, spune primarul Micu.

Nu au întârziat să apară nici alte mesaje, de la oameni care îl cunosc pe proaspătul pensionar sau chiar de le cei care i-au fost colegi de muncă:

Sorina Monac Un profesionist desăvîrșit, un coleg minunat, un om de cuvânt! Mulțumesc ca am fost 20 de ani alături de dumnealui si ii multumesc pentru onestitate și implicare! Pensie lungă și frumoasă! Sa nu ne uitați!
Iuliana Nastase-Onu Un suflet nobil ,nascut pentru aceasta profesie!!
Doiniţa Hânceanu Un coleg minunat, un om de o calitate excepțională! Îi doresc mulți, mulți ani de pensie, ani sănătoși și buni!

D.V. / foto – facebook (Lucian Micu)

 

Lasă un răspuns