Lăsată în paragină de 11 ani, clădirea-monument a Poștei intră în reabilitare

După 11 ani în care clădirea monument a Poștei din Piatra Neamț a fost băgată în conservare (a se citi „lăsată în paragină”), în curând încep lucrările de reabilitare – acesta a fost anunțul făcut azi de prefectul George Lazăr, într-o conferință de presă în care i-a avut alături pe primarul Andrei Carabelea și pe directorii Poștei (de la nivel național și de la Neamț).
Prefectul a anunțat că suma prognozată este de 3 milioane de lei și că licitația va fi lansată pe SEAP chiar mâine.

„Este o alocare financiară importantă, chiar fără precedent în ceea ce înseamnă sistemul poștal din Neamț. Mă bucură că județul Neamț și municipiul Piatra Neamț sunt pe harta interesului autorităților centrale”, a punctat prefectul Lazăr.
Lucrările sunt preconizate a se finaliza în 2022.

Prefectul George Lazăr s-a referit și la cererile de finanțare care au fost depuse de cele 83 de Primării din județ și de CJ Neamț, solicitări care ajung la o valoare totală de 3.618.965 mii lei.

„Sunt cifre mari, dar sunt cifre care arată nevoia de dezvoltare a infrastructurii de apă – canalizare și a infrastructurii rutiere în localitățile din județul Neamț. Arată stringența de a continua modernizarea comunității nemțene. Sunt proiecte binevenite și vom face tot ceea ce înseamnă fie efort din punct de vedere administrativ, cât și a factorului politic de a reuși să atragem cât mai multe fonduri pentru realizarea proiectelor”, a declarat George Lazăr.

V.N.

One thought on “Lăsată în paragină de 11 ani, clădirea-monument a Poștei intră în reabilitare

 1. Sa vedem cui ii este ”dedicata” aceasta lucrare…..ne lamurim atunci cu ”interesul”vostru pentru a”reabilita”cladirea Postei.

  Lazare,apropo:

  Ceva investitii in Judet aveti?Sau numai tocati bani de”imprumut” de la buget indatorand aceasta tara pe generatii?

  De facut bani puteti?Va pricepeti la de astea?

  La astea nu prea va pricepeti,nu?

  Nu vrei sa ne spui Lazare ce investitii au venit in Neamt in urma PNDL1 si 2?

  Nici una?Nimic?

  Pai nu ne spunea Rares Bogdan cat lapte si miere o sa curga dupa ce asfaltam in sate si comune parasite?

  PNL=PSD=partide antireforma,slugi ale statului securisto mafiot,buni doar sa cheltuie iresponsabili banii luati pe datorie.

Lasă un răspuns