Lansare de carte Nicoleta Nistoreanu-Toncu, la Biblioteca Județeană


Sala „Cupola” a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ găzduiește vineri, de la ora 14.00 un nou eveniment cultural. Este vorba – spun oficialii instituției – despre lansarea volumului „Realitatea mea neinventată” de Nicoleta Nistoreanu-Toncu, recent apărut la Editura Mușatinia din Roman. Dan Iacob, moderatorul evenimentului: „Aflată la vârsta senectuții, doamna profesoară Nistoreanu-Toncu se lasă locuită de duhul amintirilor, creionând, în pagini scrise cu sensibilitate, anii copilăriei și ai tinereții. În timp ce îi citim cartea, prin fața ochilor se desfăsoară, ca într-un film, scene care ne duc cu gândul la propria noastră copilărie și tinerețe, scriitoarea având harul de a ne racorda la pânza freatică a apei vii pe care o putem numi, folosind o sintagmă născută în marginea operei marelui povestitor Ion Creangă, «copilăria copilului universal»”.
Cartea va fi prezentată, la întâlnirea cu publicul, de editoarea Emilia Țuțuianu.

Alex SÎRBU

3 thoughts on “Lansare de carte Nicoleta Nistoreanu-Toncu, la Biblioteca Județeană

  1. Deja au inceput manifestarile de inalta tinuta intelectuala sub noua conducere. E un salt calitativ imens. De la Emil Brumaru, Liviu Antonesei, Ion Muresan, la …… Bravos natiune!

  2. pentru agaricii comentatori de mai sus recomand inainte de a arunca cu zoaie sa se informeze temeinic… daca le sta in fire poate si nu doar scriu dupa ureche ca sa se bage in seama

Lasă un răspuns