Lansare de carte Marius Coșerariu – „Așa sunt eu”

marius-coserariu-3
În această seară, în cadrul Târgului de carte „Libris” ce se desfășoară la Piatra Neamț a avut loc lansarea celui de-al doilea volum de poezii al lui Marius Coșerariu, „Godină de Neamț”, așa cum mai este cunoscut poetul – polițist de la Tașca.

marius-coserariu-5
Prezentarea cărții intitulată „Așa sunt eu”, apărută la editura Crigarux, i-a revenit prof. Cornel Duculescu, directorul școlii din Bicazu Ardelean, care a vorbit atât de omul, cât și de polițistul și poetul Marius Coșerariu. „Exact așa l-am cunoscut pe prietenul meu Marius, în urmă cu patru ani, în preajma Crăciunului, la o biserică din Bicazu Ardelean. Mai întâi l-am cunoscut ca om, apoi am aflat că este polițist, pentru ca acum, iată, să particip la lansarea celui de-al doilea volum de poezii al său. Este un poet care se răzvrătește împotriva chestiunilor cotidiene pe care le consideră inechitabile în rândul societății noastre. Este un om care își exprimă sentimentele așa cum știe el mai bine, cu sinceritate deosebită, ceea ce a dat numele volumului pe care-l avem în față astăzi. Îl felicit pentru ceea ce face și îi doresc mult succes în continuare”, a mărturisit prof. Duculescu.
A venit apoi rândul scriitorului Cristian Livescu, directorul editurii Crigarux, să spună câteva cuvinte legate de cartea lui Mihai Coșerariu. „Acesta este numele său, Mihai, însă toată lumea îl cunoaște de Marius. Este un om cu o notorietate deosebită, fondatorul Asociației culturale „Eu cred” Tașca. Este omul care și-a creat un nucleu extrem de important pe Valea Bicazului, prin activitățile pe care le face acolo, cu trupele de copii pe care le-a format la Tașca și Dămuc. Acestora le-a transmis dragostea pentru litere dar mai ales pentru muzică, descoperindu-le taina chitarelor”, preciza Cristian Livescu.

marius-coserariu-6
Despre poeziile lui Marius Coșerariu a vorbit și Ioana Marin, o tânără studentă la Filologie la Iași, fiica preotului Dumitru Marin din Bicaz Chei, care împărtășește cu Marius Coșerariu dragostea pentru poezie, având și un volum publicat. „Până nu demult, credeam că poliția și poezia nu au nimic în comun. M-am convins că mă înșel, când am descoperit ce face Marius. Poezia sa are un caracter elegiac, asemănându-se creațiilor lui Adrian Păunescu, un poet ale cărui versuri au ajuns să fie puse pe muzică. La fel și ale lui Marius, numai că acest lucru îl face chiar el. Îi prețuiesc întreaga activitate și dăruire, așa cum îi prețuiesc prietenia. Îi doresc în continuare mult succes pe drumul poeziei”, a spus Ioana Marin.

marius-coserariu-4
În fața atâtor cuvinte de laudă, cel în cauză – Marius Coșerariu – a renunțat la discursuri, preferând să facă ce știe cel mai bine: să recite și să cânte. De aceea, lansarea noului său volum de poezii a fost încheiată cu un recital al grupului „Florile Ceahlăului” din Bicazu Ardelean, coordonat chiar de el și de prof. Cristina Marin, din Bicaz Chei, care, la rândul ei, transmite dragostea pentru chitară copiilor din comună.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns