Lagărul Zoo de la Piatra Neamț, DESFIINȚAT prin votul consilierilor locali

Consilierii locali și-au dat votul, în urmă cu câteva minute, pe proiectul HCL inițiat de primarul Andrei Carabelea cu privire la transformarea actualului parc zoo în grădină publică.
Practic, primarul a solicitat desființarea LAGĂRULUI ZOO de la Piatra Neamț.
Și 13 consilieri locali (cei de dreapta) au votat pentru proiect. Au votat împotrivă cei de la PSD, de la PMP și, probabil, unul de la ALDE.

Înainte de vot a fost o dezbatere serioasă – tabăra PSD-PMP și-a exprimat și justificat temerile pe două componente (1.vor fi condiții mai bune unde vor fi relocate animalele? – Marius Novac, PSD, 2. copiii sunt mai importanți decât animalele – Alina Tatomir, PMP) iar primarul Andrei Carabelea și consilierul Liviu Harbuz au răspuns.

A fost un singur amendament, depus de consilierul Ciprian Enache, ca viitoarea grădină publică să poarte numele lui Nicu Albu. Amendamentul a fost votat, ca și proiectul la pachet cu această corecție.

D.V.

One thought on “Lagărul Zoo de la Piatra Neamț, DESFIINȚAT prin votul consilierilor locali

  1. Foarte buna inițiativa . Specia umană e cea mai periculoasa și distrugătoare . Cine suntem noi sa ținem animalele închise intr-o cușca ?! Dc nu suntem in stare sa le asiguram condiții cât mai apropiate de mediul lor natural, asta e ! Speram sa fie un parc verde, util pentru toți , nu țigăneala care e acum.

Lasă un răspuns