La Roman se poate: bonus financiar pentru mamele care nasc!

Politizarea excesivă a proieteclor de hotărâri în consilii locale, în funcție de cine a propus și de cine butonează majoritatea sau cu ce tabără joacă un secretar de UAT, nu poate avea decât efecte perverse politico-administrativ.
Este cazul unui proiect similar la Piatra Neamț și Roman, referitor la acordarea de stimulente financiare mamelor care nasc. În timp ce la Piatra Neamț proiectul a fost efectiv de alba-neagra (tabăra majoritară a zis întâi BA, apoi a promis că-l votează la schimb cu votul pe rectificare bugetară, l-a votat, s-au lăudat unii pe facebook, a anunțat secretarul e e ÎMPOTRIVĂ și notifică Prefectura, majoritarii s-au sucit și i-au dat dreptate), la Roman, aceeași propunere venită tot din partea PSD a fost votată fără joacă politică de cei de la PNL.

Minunea s-a întâmplat în ultima ședință ordinară, de la finele lunii octombrie.

„A urmat un proiect de hotărâre inițiat de PSD prin care să se acorde, în anumite condiții, un stimulent financiar pentru copiii nou-născuți, în vederea sprijinirii familiilor cu domiciliul în municipiul Roman, după cum urmează: pentru primul născut – 1.000 de lei net; pentru al doilea născut – 1.200 de lei net; pentru al treilea și pentru următorii născuți – 1.500 de lei net. Și acest proiect a trecut cu votul majorității”, anunță ziarulderoman.ro.

Este un subiect care, dacă ar fi analizat just, ar trebui să pună pe gânduri atât pe secretarul UAT Piatra Neamț, Dragoș Ștefan cât și pe toți cei din tabăra majoritară, în frunte cu primarul Andrei Carabelea.
Și până la votul din administrația păstorită de liberalul Leonard Achiriloaei, multe administrații locale (inclusiv din București sau din alte orașe) legiferaseră, de ani buni chiar în unele cazuri, acest stimulent.
Iată că acum, chiar în județul Neamț, un alt municipiu, Roman dă o lecție administrației A.C. că nu e deloc democratic să tratezi propunerile Opoziției cu „ciocul mic, noi suntem la Putere!”.

D.V.

Lasă un răspuns