La mulți ani, pompierilor, cei mai respectați angajați ai Statului Român! Album FOTO

Ceremonialul militar dedicat Zilei Pompierilor din România, desfășurat astăzi pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț, a arătat de ce sunt acești militari cei mai apreciați angajați ai Statului Român în ochii cetățenilor.
Deși evenimentul nu a fost anunțat publicului înainte (inclusiv presa a aflat abia în dimineața acestei zile), reacțiile de pe net de la imiginile foto sau video sunt, în marea lor majoritate, apreciative și nu de puține ori internauții au folosit eticheta de „eroi ai zilelor noastre”.

7 militari de la ISU Neamț au fost avansați în grad, primind noii epoleți din mâna prefectului de Neamț, George Lazăr.

Altfel, ceremonialul a fost unul după tipic: trecerea trupelor în revistă de comandantul lor (colonelul Ciprian Mitrea) și de către prefect, intonarea imnului, slujba religioasă, momentul avansării în grad, discursuri, defilare…

Alături de șefi ai unor alte instituții din județ, la ceremonial a fost reprezentată și administrația publică județeană/locală. La pupitru s-au succedat primarul Andrei Carabelea; vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic (ca de obicei, la început de săptămână, președintele e ocupat cu alte priorități, probabil în afara județului); colonelul Mitrea și prefectul Lazăr.

D.V.
sursa imagini: facebook – Turn TV

 

Lasă un răspuns