La Bucureşti se poate, la Piatra Neamţ – NU! Gratuitate pentru elevi la transportul în comun!

Ceea ce nu se poate la Piatra Neamţ este foarte posibil la Bucureşti: GRATUITATE pentru toţi elevii şi liceenii care urmează cursurile de învăţământ. Mai mult, nu este vorba de gratuitate doar pentru două curse pe zi, dus-întors, pe un anume traseu ci de o gratuitate GENERALĂ, la „abonamentul urban general”, adică pe toate traseele, indiferent de numărul de curse pe zi.

Respectiva gratuitate se aplică pe TOATE mijloacele de transport în comun, de suprafaţă (deci nu şi la Metro, pentru că societatea Metrorex nu ţine de administraţia publică locală ca responsabilitate a traseelor).

Anunţul a fost făcut duminică de primarul general Gabriela Firea care a adăugat că aceeaşi gratuitate îi vizează şi pe toţi elevii şi liceenii din Judeţul Ilfov care urmează cursuri în capitală. Mesajul primarului general are la bază o Hotărâre a Consiliului General Bucureşti, din luna decembrie 2018.

Reamitim că şi în Consiliul Local Piatra neamţ au fost supuse votului consilierilor locali proiecte de hotărâre care vizau acordarea de gratuitate pentru elevi. Proiectele respective au fost criticate şi respinse de majoritatea din jurul primarului PNL Dragoş Chitic, majoritarii opinând că iniţiatorul, consilierul ALDE Cătălin Misăilă, nu a realizat şi un studiu de impact al efortului bugetar şi nici nu a precizat care de unde se ia resursa financiară care să susţină un asemenea demers.

Observaţia liberalilor a fost întărită şi de argumentul că Primăria Piatra Neamţ este una cu resurse financiare limitate, cu datorii istorice etc. În acelaşi timp, la începutul acestui an, primarul Dragoş Chitic şi lideri ai PNL Piatra Neamţ din CL Piatra Neamţ au ieşit public expunând proiecte dorite pentru anul 2019 din care nu lipsesc şi iniţiative cel puţin discutabile, date fiind tocmai aceste resurse limitate. Cum ar fi şi tricolorul gigant despre care se spune că ar urma să coste (cu tot cu catarg) 100.000 lei.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “La Bucureşti se poate, la Piatra Neamţ – NU! Gratuitate pentru elevi la transportul în comun!

  1. Poate dau intai gratuitate pentru penelisti, de la sediul de partid pana la mall, la cafenea…

  2. De ce sa-i sprijine pe copii sa invete carte? Ei au nevoie de pitipoance si cocalari care sa voteze de alde Ciobanu, Barjoveanu, Pintilie, Misaila etc. Puneti-i pe cei din Consiliul Local Piatra Neamt sa scrie cateva propozitii dupa dictare! O sa ramaneti muti de uimire

Lasă un răspuns