Kaufland Tîrgu Neamț, 20.000 lei amendă pentru practici comerciale înșelătoare

20.000 de lei este amenda pe care Magazinul Kaufland Tîrgu Neamț a primit-o de la Protecția Consumatorilor Neamț pentru modul în care își jefuiește clienții afișând un preț la raft și încasând alt preț, mai mare, la casa de marcat.
Reacția Protecției Cosumatorului Neamț a apărut după ce instituția a făcut un control la magazinul respectiv în urma unui articol apărut în Vestea (Hoție la Kaufland Târgu Neamț! Diferență de 20% între prețul de la raft și cel de la casa de marcat!) și care demonstra cu probe irefutabile (poza preț la raft, bonul de casă) cum conducerea acestui supermarket dar și șefii firmei sunt vinovați de păcălirea clienților.

Mai jos, integral, respectivul comunicat de presă:

…………………………

COMISARIATUL JUDEȚEAN PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORILOR NEAMȚ

COMUNICAT DE PRESĂ

          Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, în legătură cu faptul că într-un supermarket din orașul Târgu Neamț s-a comercializat produsul “cârnați de iarnă“,fără a respecta procentul de reducere anunțat și evidențiat la raft, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț a realizat o acțiune de verificare a modului de respectare a prevederilor legale din domeniude către operatorul economic care comercializa aceste produse.

Comisarii CJPC Neamț au constatat,la data și ora controlului, faptul că produsul menționat în sesizare, respectiv“cârnați de iarnă“,era depozitat corespunzător în spațiul de frig, la temperatura recomandată de producător, nu prezenta modificări organoleptice și se afla în cadrul termenului de valabilitate. Eticheta de prezentare atașată pe raft conținea informațiile obligatorii privind reducerea de preț practicată în vederea comercializării produsului, respectiv prețul vechi barat – 18,99lei / prețul nou – 15,19 lei și procentul de reducere de 20%.

Deși produsul respectiv se comercializa la prețul redus – de 15,19 lei, bonul fiscal prezentat de consumator avea marcat prețul întreg – 18,99lei. Acest aspect reprezintă o practică comercială înșelătoare, așa cum este definită de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii.

Actiunea de control a fost extinsăși asupra altor produse expuse la vanzare.

S-au constatat abateri de informare prin etichetare incorectă, în ceea ce privește desfășurarea de promoții, inclusiv la utilizarea cardului de fidelitate, respectiv:

– prezența unor etichetela raft cu informații referitoare la reduceri de preț promoționale, deși perioada promoției era încheiată încă din 20.12.2020,

– prezența unor etichete la raft cu informații referitoare la promoții în baza utilizării cardului de fidelitate al supermarketului, cu inscripționări care puteau duce în eroare consumatorii în ce privește termenul de valabilitate al acestora.

Pentru informarea corectă și completă cu privire la promoții, consumatorii ar fi trebuit să acceseze cu anticipație site-ul operatorului economic sau aplicația mobilă dedicată, a acestuia.

Echipa de control a luat decizia de sancționarea operatorului economic cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei și a dispus ca măsură complementară remedierea abaterilor de informare.

          Comunicăm consumatorilor că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor supraveghează permanent piaţa şi se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor.

Comisar Șef Adjunct,
VLAD CIUREA
…………

Daniel VINCA

N.B. – într-un articol viitor vom vorbi și despre birocrația și incompetența de la Protecția Consumatorilor (București), arătând de ce această informație ajunge la opinia publică… după 3 săptămâni.

 

Lasă un răspuns