Kaufland Piatra Neamț: Au renunțat la bâlciul cu temperatura măsurată de paznici printre uși!

Informația care circula prin Piatra Neamț încă de la miezul zilei de miercuri, 20 mai 2020, cum că supermarketul Kaufland a renunțat la măsurarea temperaturii clienților care intră în spațiu a fost confirmată seara, direct, chiar de documentarea la fața locului a reporterului Vestea.net.

La ora 20.30, clienții care intrau în spațiul comercial nu mai eau întâmpinați, nici afară (unde zilele trecute era folosit termometru cu infraroșii în bătaia razelor de soare), nici înăuntru de niciun „paramedic” în costum de paznic. Civilizați și disciplinați, oamenii intrau cu măștile pe figură și își făceau cumpărăturile, fără ca cineva să le mai spună că au ba 36 de grade, ba 32, ba chiar 26, cum s-a tot întâmplat zilele acestea la supermarketurile din Piatra Neamț.

În ultimele zile, la Kaufland Piatra Neamț au fost zeci de incidente în care clienții au reproșat paznicilor și conducerii magazinului că practica respectivă este și nelegală („triaj epidemiologic”, conform denumirii din Ordinul respectiv, aplicat de necalificați în domeniul medico-sanitar) dar și neconcludentă, atâta timp cât nu sunt respectate minimele indicații din manualul de utilizare al unui termometru cu infraroșii (operațiunea avea loc ba afară, sub razele soarelui, ba în hol, lângă ușile care se tot deschid automat și permit fluctuații rapide de temperatură…).

Astfel de incidente au avut loc și la Bacău și în alte județe iar surse neoficiale spun că organizații de breaslă ale agenților de pază ar fi consultat avocați care au avertizat că în cazul în care unii cetățeni ar intenta procese și acestea ar fi pierdute, paznicii ar putea răspunde și ei alături de Kaufland sau de firmele de pază (acolo unde nu e vorba de paznici proprii ci de servicii asigurate prin firme de profil).

Surse Vestea chiar din rândurile angajaților Kaufland Piatra Neamț spun că astăzi, discutându-se între salariați, cât în glumă cât în serios despre posibilitatea de a o face ei pe medicii/asistenții (vorba vine) care ar urma să măsoare temperatura clienților, aceștia ar fi spus la unison că mai bine demisionează decât să ajungă să se facă de râs sau să se certe cu oamenii.

Surse neoficiale anunță și informația (neverificată de Vestea, de astă dată) că tot miercuri și magazinele Lidl din Piatra Neamț ar fi renunțat și ele la practica discutabilă a determinării temperaturilor clienților.

Mai jos, o filmare realizată în urmă cu câteva zile de jurnalistul nemțeam Ionuț Corfu chiar la Kaufland Piatra Neamț:

 

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Kaufland Piatra Neamț: Au renunțat la bâlciul cu temperatura măsurată de paznici printre uși!

Lasă un răspuns