KAPUT! Un parlamentar şi doi primari din Neamţ ies în curând din viaţa politică

necunoscut

Un parlamentar şi doi primari din Neamţ au zilele numerate pe scena politică. Pe surse, informaţiile spun că respectivii au şanse care tind spre zero să mai prindă bătălia politică pentru Cotroceni şi că de fapt, chiar mult mai devreme, vor ajunge să privească doar din tribună astfel de campanii electorale.

Destinul politic frânt al celor trei ar avea un numitor comun: ANI. De la Agenţia Naţională Anticorupţie ar fi început necazurile lor care acum sunt în diverse faze procedurale. Cum la fel ca ANI sau Parchetul, şi vestea.net respectă prezumţia de nevinovăţie, deocamdată nu le facem publice numele, că oricum au avut destule nopţi albe din cauza acuzaţiilor de incompatibilitate sau de conflict de interes.

Oricum, chiar şi partidele acestora ştiu că sfârşitul (politic) le e aproape, astfel că mai direct sau cu fereală, în mediul politic nemţean se vorbeşte despre posibile alegeri parţiale care să aibă loc odată cu cele prezidenţiale. Ba chiar unii din cei care se vor despărţi pentru o bună perioadă de politică şi administraţie s-au şi resemnat cu ideea şi, ca o zvâcnire, încearcă pe ultima sută de metri să aranjeze candidaturi dinastice. Adică să maximizeze şansele unor candidaţi din familie (nu pentru a proteja devoalarea afacerilor făcute cu banul public, nu pentru a dirija în continuare bugete ci, probabil, din maximă dragoste şi dăruire faţă de comunităţile locale).

Din păcate, memoria românului este ancorată în istoria (încă) recentă, iar variantele tip „Elena Ceauşescu”, “cabinetul doi”, “prinţişorul moştenitor” sau “beizadeaua lui tata” nu au priză la electorat.

D. VINCA

One thought on “KAPUT! Un parlamentar şi doi primari din Neamţ ies în curând din viaţa politică

  1. Cred ca o da Dumnezeu ca unul dintre ei sa fie ” ION AL NOSTRU „, ca ne-a mancat sufletul cu a lui nesimtire si comportament de carutas crescut la coada calului. Poate scapa ZANESTENII de un impostor care a castigat alegerile cumparand voturile cu o tava de mici si o sticla de vin.

Lasă un răspuns