Kadell, Frizeria Lenuței! Barber Shop-ul pietrean, de la vis la performanță pentru clienți!

1 an! Acesta este momentul, azi, când o afacere pornită de la un vis ajunge la ceea ce românii numesc „tăiatul din moț” dar mai ales la consacrarea recunoașterii publice că un concept gândit inițial la „exclusiv masculin” a ajuns la etapa superioară în care sintagma „răsfăț pentru bărbați” e garantată de cei care au devenit deja clienții casei.

„Kadell Barber Shop” este denumirea de pe firma din strada Petru Rareș, numărul 41, din Piatra Neamț iar „mama” acestui proiect este Lenuța Sava. Atât de „mamă” (în sensul de a pune suflet în performanța pusă în slujba clienților) încât Kadell este chiar anagrama numelor celor 3 copii ai ei, Denisa, Karina și Luca.

Nu trecusem pragul până la prima discuție purtată cu Lenuța Sava și, când m-am lămurit despre ce e vorba, am ținut musai să fac o ședință foto cu clienții pe scaune. „Ok”, a spus Lenuța și, în ziua stabilită ea și cei doi colegi ai ei erau la datorie și pe cele 3 scaune erau tot atâția clienți.

Cu gesturi de chirurgi, cu atenție maximă pentru fiecare fir din barbă sau din podoaba capilară, Lenuța Sava și colegii ei s-au uitat spre aparatul foto doar când li se cerea acest lucru, în rest erau prea ocupați cu foarfece, pieptene, diverse mașin[rii de frizerie, cosmeticele folosite și cu celelalte materiale care îl fac pe un bărbat să se simtă revigorat, fercheș, cu poftă de a privi spre ceilalți oameni pentru că știe că arată bine.

„Este un proiect gândit și realizat exclusiv pentru bărbați. Noi, femeile, avem în Piatra Neamț atâtea saloane care ne sunt dedicate și de aceea am zis că e momentul ca și bărbații să se bucure de un Barber Shop care să le fie destinat exclusiv lor. Iar conceptul îmbină serviciile clasice cu grija noastră nemărginită pentru ca ei să se simtă cu adevărat răsfățați, să considere timpul petrecut pe aceste scaune ca reale momente de relaxare.
Da, Kadell este o frizerie dar nu este o simplă frizerie. Toate aceste servicii – de tuns, bărbierit, mască, manichiură, pensat, vopsit și multe-multe altele – le realizăm ca și cum ar fi pentru cei mai dragi bărbați din viața noastră. Și deja putem vorbi de familia Kadell pentru că numărul celor pe care îi putem numi clienți fideli crește de la o zi la alta. Din respect pentru clienți și pentru timpul lor, le sugerăm varianta programărilor. Știu că atunci când vin scaunul îi așteaptă deja, că nu pierd timp inutil, estimăm cât durează realizarea serviciilor solicitate și ei știu, cu o minimă toleranță, la ce oră vor pleca de la noi astfel ca să-și poată face agenda zilei fără un factor de eroare foarte mare”, spune Lenuța Sava.

Patroana de la Kadell este și cea care deja și-a făcut un nume pentru bărbieritul tradițional cu prosop cald și cu briciul iar bărbile sau frizurile realizate la Kadell au devenit în Piatra Neamț o amprentă de stil și bun gust.

Și deși vorbim de servicii de top class, prețurile sunt mai mult decât rezonabile. Un tuns pleacă de la 20 de lei, un bărbierit pornește de la 25 de lei și tabloul de mai jos este mai mult decât elocvent.

„Consider că prețurile sunt accesibile pentru orice buzunar și țin să subliniez că asigurăm servicii de cea mai înaltă calitate. Pentru că, dacă tot veni vorba de prețuri, noi punem preț pe client în primul rând, pe mulțumirea clientului”, spune Lenuța Sava.

Și, apopos de „mulțumirea clientului”, mai știți vreo frizerie în oraș unde primești cafea și brioșe din partea casei? Inițial am crezut că aceste detalii ale gazdelor au fost pregătite așa, că tot era ședință foto. Aveam să aflăm însă – și informația poate fi confirmată de clienții care trec pragul frizeriei – că „așa e mereu la Lenuța, te așteaptă cu zâmbetul ei, cu o cafea și cu ceva dulce”.

 

Un astfel de articol e însoțit, de obicei, de albume foto de 8-12 fotografii. Eventual, poate, 20. Efectiv nu ne îndurăm să nu le publicăm și pe celelalte selectate. Atât pentru pasiunea cu care se vede că își fac treaba Lenuța și colegii ei dar și pentru clienții care parcă ar fi vrut ca acele clipe de răsfățare să nu se mai termine.
Și, înainte de a publica următorul album foto (care conține și câteva elemente de decor, detalii, dar atât de prețioase în a înțelege faptul că e vorba de o afacere care pleacă chiar din suflet), trebuie să încheiem așa cum ne-a sugerat un client al casei (îi spunem doar prenumele, Marius) cu

„La mulți ani, Kadell!”.

Oops! Uitam… Merită să vedeți și materialul video de mai jos, realizat de colegii de la Turn TV!

 

Daniel Vinca
foto – Vestea

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns