Justiție și creier! Judecătorul a respins cererea de arest preventiv! Cengiz, plasat sub control judiciar!

Decizie salutată de opinia publică aseară: judecătorul în fața căruia a fost trimis tânărul Cengiz, de 18 ani, l-a plasat în control judiciar, respingând cererea de arestare preventivă făcută de DIICOT (în dosarul deschis la propunerea Poliției Neamț).
Reamintim că tânărul a fost săltat de pe stradă de polițiștii IPJ Neamț miercuri după amiaza și, după ore de anchetă, a primit mandat de reținere pe la ora 1-2 în noaptea de miercuri spre joi.
Cengiz este cel care a mers de două ori la Poliția Roznov și iritat de lipsa de reacție a polițiștilor conduși de subcomisarul Ionuț Matache (care, în fapt, favorizau infractorul) a postat pe facebook filmulețul care arată că el a fost agresat fizic iar copilul de 16 ani a fost agresat fizic și sexual. Tot Cengiz este cel care prin declarația video dată TVM Neamț a demontat MINCIUNA IPJ Neamț (șef IPJ comisar sef Neculai Catană), conform căreia niciun polițist de la Roznov nu fusese sesizat despre caz.
După ce tot miercuri Cengiz a fost convins să își retragă plângerea (gest de care beneficiază un al doilea agresor, nu si cel dezbrăcat care este acuzat de mai multe infracțiuni, nu doar de lovire), la scurt timp a fost săltat de pe stradă și reținut, decizie văzută de mulți oameni despre o răzbunare a Mafiei din Poliția Neamț împotriva tânărului care devoalase lipsa de acțiune, delăsarea etc de la Poliția Roznov. Evident că această caracatiță de la Poliția Roznov are conexiuni și cu Poliția Neamț și de aici până la hărțuirea și terorizarea victimei prin reținerea sa nu a mai fost decât un pas.
Anunțul eliberării din arest a lui Cengiz a fost făcut aseară chiar la finalul emisiunii Vestea Tic-Tac dedicată acestui subiect și a fost salutată de cei care o urmăreau.
„Felicitări judecătorului! Această sentință este cea mai bună dovadă că polițiștii și procurorul (care probabil a tratat superficial cazul) nu aveau motive temeinice pentru așa măsură extremă, privarea de libertate. Iar când victima este după gratii și infractorii în libertate și polițiștii parteneri ai infractorilor sunt cercetați, așa, disciplinar, tot în libertate, este clar că nu mai vorbind e anchetă echitabilă ci de un nou abuz milițienesc. Felicitări judecătorului!”, este unul din mesajele primite la finele emisiunii.
Cei doi jurnaliști invitați la emisiunea respectivă – Ionuț Corfu, TVM Neamț și Cezar Filip, Monitorul de Neamț – și-au exprimat și ei surprinderea și indignarea față de măsura reținerii în condițiile în care era evident că – și dacă tânărul ar fi comis vreo faptă – nu erau întrunite condițiile legale, întrucât tânărul nu s-a sustras vreunei cercetări (dimpotrivă, a mers de două ori la Poliția Roznov care l-a pus pe fugă), nu a distrus sau ascuns probe (a mers cu filmul dar polițiștii au refuzat să-l vadă), nu a luat el legătura cu cineva ca să facă presiuni pentru schimbarea vreunei declarații (dimpotrivă, a fost presat – vom scrie cum! – să-și retragă el plângerea).

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Justiție și creier! Judecătorul a respins cererea de arest preventiv! Cengiz, plasat sub control judiciar!

  1. Va miră că Matache nu va păți nimic și că e protejat de conducerea I.P.J. Neamț.Iata de ce.Probabil că din ce a luat,a dat și mai departe.Lasand deoparte ce a făcut pentru el în perioada de când este sef la Roznov.Casa(vilă) conform pozelor, in sat Cut, com D-va Rosie, cum intri din DN15 spre școala de la Cut, a doua strada la stânga,(in prelungirea străzii Crângului), mașină nouă schimbata.De unde?Din banii luați ca mită de la protejații săi de la Roznov(gen Vinca Petru și alții) plus din chiriile obținute ilegal de la I.P.J. Probabil că și mana de lucru la vila a fost gratis cu cei care au comis infracțiuni și nu li s-au făcut dosare.Si toate astea in 2 ani.Cam multe pentru un salariu de sef al Politiei Roznov.Nu credeți?

Lasă un răspuns