Justiția română: 3 ani de pușcărie cu executare pentru că a dat mită 100 de euro! Șpăgile de milioane sunt pedepsite cu suspendare…

Capturarea, acum câteva zile, a unui nemțean condamnat pentru dare de mită arată încă o dată dublul standard pe care îl aplică Justiția din România. Bărbatul respectiv a fost băgat după gratii, unde are de executat 3 ani de închisoare cu executare pentru că a încercat să mituiască un polițist cu 100 de euro.
În acest timp, aceeași Justiție condamnă pe unii care au dat sau au primit mită în sume mult mai consistente (sute de mii sau chiar milioane de euro) la pedepse de câteva luni CU SUSPENDARE. De multe ori, în aceste cazuri de mare corupție (probate și trimise în instanțe de DNA) e vorba și de infracțiuni conexe (fals, trucare de licitații, trafic de influență) dar infractorii gulere albe au și bani de avocați buni și beneficiază și de clemența magistraților care se dovedesc neîndurători cu infractorii mărunți.

<<La data de 2 februarie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat de 40 de ani, din Roman.
Acesta era condamnat de Tribunalul Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.
În fapt, la data de 15 mai 2018, bărbatul a oferit suma de 100 de euro unui agent de poliție din cadrul Serviciului Rutier Neamț, pentru ca acesta să nu fie sancționat contravențional pentru depășirea vitezei legale în localitate și pentru lipsa poliței RCA.
Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei>> – acesta este comunicatul oficial dat de Poliția Neamț după capturarea celui care a fost condamnat pentru o mită de 100 de euro.

D.V.

 

One thought on “Justiția română: 3 ani de pușcărie cu executare pentru că a dat mită 100 de euro! Șpăgile de milioane sunt pedepsite cu suspendare…

 1. Justitia corupta inamovibila.

  Nu am auzit ca judecatoarea care l-a condamnat pe fostul presedinte CJ Pruteanu la 2.5 ani cu SUSPENDARE pentru o hotie de 2.5 milioane euro sa fie anchetata/arestata pentru coruptie pentru ca nu este vorba de nimic altceva.

  Este vorba de o ”judecatoare”din Neamt!!!!!

  La tribunalul Bacau, Barliba care a fost gasit vinovat de furtul a catorva mii de euro a fost condamnat cu aceeasi sentinta!!!!!

  Cine sa o ancheteze pe aceasta Judecatoare?Colegii ei de la Parchet?Pai vedeti de ce Sectia Speciala trebuie intarita si nu desfiintata…

  Aceasta clasa politica de corupti si analfabeti fara meserie santajati de statul securisto mafiot este responsabila de faptul ca nu avem o lege a raspunderii magistratilor corupti care dau asemenea sentinte in dispretul cetatenilor care le platesc salariile colosale si pensiile speciale aberante iar in plus si daunele pe care le produc datorita incopetentei si coruptiei de care dau dovada.

Lasă un răspuns