Jurnalistul Ionuț Corfu reclamat la Protecția Copilului pentru că… fiul lui filmează!

Mai multe instituții ale statului din județul Neamț îl anchetează pe jurnalistul Ionuț Corfu (redactorul șef și proprietarul siteului de stiri TVM Neamț) pentru o serie de fapte reclamate prin sesizări anonime, iar unul din capetele de acuzare frizează patologicul: ziaristul şi-ar exploata şi şi-ar abuza fiul minor (de aproape 16 ani) care… filmează, fotografiază, realizează montaj video. Deci pasiunile minorului Flavius Corfu sunt în opinia celui care a reclamat acte de agresiune parentală care ar afecta dezvoltarea armonioasă a copilului şi dovezi de exploatare ale unui minor.

Sesizările anonime au ajuns inclusiv la Protecţia Copilului, la ITM şi la ONG-ul Salvaţi Copiii. Înainte de a publica mai jos punctul de vedere al jurnalistului hărţuit cu astfel de anonime care fac obiectul unor anchete, mai facem precizarea că, de-a lungul timpului, Flavius Corfu a fost implicat şi în unele proiecte comune sub mărcile Vestea şi TVM Neamţ. În astfel de proiecte (cum este şi videoclipul cu colindul „Din Neamţ, La mulţi ani cu bine!” sau „Iartă-mă, mamă” – pe care, de asemenea, le puteţi vedea mai jos), au fost implicaţi şi alţi copii, inclusiv fiul subsemnatului (la partea de filmare) sau mici artişti (cu vârste chiar mai fragede) care au contribuit astfel şi la promovarea cultural-turistică a judeţului Neamţ.

Am fi dorit să publicăm în acest articol şi punctul de vedere al reclamantului/reclamagiului anonim (pe care Corfu senior) îl numește, plastic, „Schizo” dar, tehnic vorbind, este imposibil atâta timp cât este vorba de un „curajos” care face sesizăsi din spatele unor adrese de mail fake.

Punctul de vedere al lui Ionuţ Corfu:

<<Hotărâți-vă, că sunteți prea proști! Site-ul sau copilul?

Încă 3 plângeri (anonime bine-nțeles) pe numele meu, cu tot cu firma pe care o administrez. După alea două identice despre care am mai vorbit, făcute pe 11 decembrie 2018 la MAI și la IPJ Neamț pe evaziune fiscală și alte bazaconii, pe 11 ianuarie 2019 (tot 11, omul cred că suferă nu numai de trompetism în stare avansată, ci și de tulburare obsesiv compulsivă) au mai fost făcute alte 3, tot identice: la DGASPC Neamț (Protecția Copilului), la ITM și la o Asociație… ceva cu salvați copiii. Astăzi m-a sunat cineva de la Abuzuri- DGASPC. De data asta, psihopatul atentează direct la familia mea. Sunt reclamat de pe o adresă de mail fantomă că-mi exploatez/abuzez fiul care de la vârsta de 11 ani a dezvoltat pasiuni pentru foto-video și editare foto-video. Multe dintre creațiile lui au fost preluate/publicate pe tvmneamt.ro dar și pe alte site-uri, fie ele și trompetă, și sunt apreciate chiar de către cunoscătorii în domeniu.

Dementul cu reclamațiile (schizo, în termeni mai populari), pus de cineva sau din proprie inițiativă ca să arate stăpânilor lui cât este el de util, zice că-mi oblig fiul să facă ceva ce-i place și că prestează muncă la negru pentru tvmneamt.ro, prin urmare, în imaginația jălbarului, de bolnav psihic, aș fi pasibil de un dosar penal. Numai un frustrat care nu a legănat în viața lui un copil (în afară de copiii de câine lup) poate să mă acuze de asemenea mizerii. Sunt copii cu vârste chiar și mai mici decât cea a fiului meu, care au pasiuni (dansuri, actorie, pictură, muzică, etc.) și care fac și bani din asta. Înseamnă că sunt exploatați/abuzați sau că fac muncă la negru prin emisiuni TV, clipuri sau expoziții?

Chiar nu-mi imaginam că se poate ajunge atât de jos, iar pe ”zmeii” care-mi poartă sâmbetele pentru că deranjez ca jurnalist, îi avertizez pentru ultima oară să se lupte doar cu mine și să-mi lase familia in pace! Oricum, din momentul ăsta, e care pe care. Nu mi-e frica de nimic, iar pentru copiii mei sunt în stare de orice, cu orice risc. Am timp și pentru asta 😉

P.S. Țin să precizez că nu acuz de nimic pe lucrătorii IPJ, DGASPC, ITM și din alte locuri de pe unde o mai fi trimis jalbe psihopatul ăsta, pentru că oamenii trebuie să-și facă datoria, altfel, nebunul îi reclamă și pe ei. Țin însă să avertizez pe toți părinții, la modul ironic desigur, chiar dacă sunt de bună credință să nu care cumva să îndrăznească să-și trimită copiii la vreo activitate extrașcolară sau să le aducă vreun braț de lemne în casă sau vreo găleată cu apă așa cum se mai întâmplă pe la țară, că se trezește vreun deontolog din ăsta să-i acuze de exploatarea/abuzarea minorului. Totodata, îl asigur pe Flavius ca îi voi încuraja în continuare pasiunea și voi investi în ea așa cum am făcut-o și până acum, și îi mulțumesc pentru că la vârsta lui (aproape 16 ani) mă face să fiu mândru de el prin faptul că este capabil de lucruri mult mai constructive decât un frustrat cu blog pe net. (explicație foto: ziarpsihiatria.ro)>>.

Reamintim că specialiştii nu doar că fac o diferenţiere clară între ceea ce înseamnă, juridic, faptic şi psihologic exploatarea sau abuzarea minorului, pe de o parte şi capacitarea copiilor în diverse activităţi şi responsabilităţi, chiar de la vârste fragede, pe de altă parte.

Cititi: De ce e important să ne implicam copilul în activităţi, muncă, responsabilităţi?

Vestea va publica pe acest caz şi opiniile altor persoane avizate sau vizate (specialişti, psihologi, pedagogi, jurnalişti)…

…………………..

….

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

One thought on “Jurnalistul Ionuț Corfu reclamat la Protecția Copilului pentru că… fiul lui filmează!

  1. OG 27/2002 Art. 7
    Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit prezentei ordonante.Daca ai un barosan prin Politie,Primarie,etc,legile sunt optionale.Binenteles,putem banuii cine este individul,din moment ce s-au scris articole despre el.Prietenii stiu de ce.

Lasă un răspuns