Jurnalistul Cezar Filip despre limbajul președintelui CJ: „Nu-i dau nici bilă albă, nici bilă neagră! Îl dau afară din emisiune!”

Jurnalistul nemțean Cezar Filip consideră că, pentru limbajul colorat folosit de Ionel Arsene cu referire la Ana Birchall, acesta nu merită nici măcar „bilă neagră” ci dat afară din orice platou de emisiune.
Filip a fost întrebat de moderatorul emisiunii Vestea Tic-Tac la finalul intervenției sale prin telefon – ca recurs la o emisiune celebră la acel moment – dacă i-ar da lui Arsene bilă albă sau bilă neagră iar răspunsul jurnalistului a fost tranșant:

L-aș da afară din emisiune pe domnul Ionel Arsene. Deci nu i-aș da nicio bilă ci l-aș da afară din emisiune. Nu ar avea ce căuta acolo, nu merită nici măcar o bilă. Nu merită nici măcar să participe la o emisiune”.

În intervenția sa telefonică, jurnalistul nemțean a făcut și o comparație între verbiajul grosier al unor politicieni români și controversele de finețe și de spirit din Parlamentul britanic.
Cât privește faptul că Ionel Arsene nu a răspuns la apelul telefonic prin care încercam, în direct, să aflăm un punct de vedere, dacă regretă derapajele verbale din ultima vreme, Filip a precizat, ironic, că <<Nu știu, o fi la bibliotecă. Poate a trecut la alte lecturi, de la titlul pe care i-l sugera doamnei Birchall, la autori clasici. Poate la Marin Preda, care a scris „Cel mai iubit dintre pământeni”. Și „Viața ca o pradă”, și „Delirul”…>>.

„Aș fi murdărit ziarul publicând replica nesimțită a lui Ionel Arsene”

Cezar Filip a mai spus că a constatat și lipsa reacțiilor de ceilalți politicieni, de la celelalte partide și că astfel de mesaje suburbane pot fi sancționate, cel mai bine, la vot și a explicat și de ce publicația pe care o conduce, Monitorul, a ales să nu scrie despre acel mesaj: <<Nu a existat o reactie pe măsură. Ba, dimpotrivă, am văzut reacție de la niște unii, nu contează că de la partid, de la unii cu funcții primite din pixul lui Ionel Arsene sau a altui politician, care au aplaudat replica asta, au considerat-o intelectuală și spirituală. Nu m-au șocat ci m-au convins că ăștia sunt politicienii pe care îi merităm.
Eu, de exemplu, în Monitorul, nu am vrut să scriu despre replica asta. Mi s-a părut atât de nesimțită, ca să nu ocolesc termenul, că am considerat că aș fi murdărit ziarul dacă aș fi scris că un lider județean, într-o dispută cu o fostă colegă de partid, a folosit un asemenea termen.

Deci eu am considerat că aș fi murdărit ziarul. Și cred că ar trebui când sunt astfel de politicieni, că se numesc Arsene sau Popescu, Ionescu, Vasilescu să considerăm că dacă îi lăsăm în continuare în viața publică, ne murdăresc viața publică.
Vrem o viață publică murdară, cu astfel de politicieni și cu astfel de replici? Îi votăm în continuare.
Vrem o viață publică mult mai curată, atunci nu-i mai votăm iar băieții ăștia se duc la colțul străzii, la dugheană și acolo fac schimb de cunoștințe literare gen cea folosită de Arsene până nu mai pot, până dimineața.
(…)
La noi la cetățean este decizia dacă îi lăsăm să ne fure, să ne fure și să ne înjure sau nu-i lăsăm nici să fure, nici să înjure, Ăștia sunt politicienii.
Nici pe copiii nu ni-i putem educa chiar cum am vrea. Fac și ei ce fac. dar depinde de părinți dacă îi iau de urechi sau nu…>>

Filip a fost unul din cei 8 invitați la emisiunea Vestea Tic-Tac de joi, 30 aprilie, care a avut tema „Discursul demnitarilor, între AȘA DA și non-modelul Arsene”.
Toți cei 8 invitați au avut declarații memorabile, ironice sau frontale, la adresa limbajului de cartier cu care defilează în ultimul timp Ionel Arsene (președinte PSD Neamț, președinte CJ Neamț) în spațiul public.
Vom reveni și cu alte astfel de declarații.
Mai jos, de la minutul 50, intervenția lui Cezar Filip:

 

Cezar Filip este un jurnalist nemțean care, în acest moment, este director al publicației Monitorul de Neamț și realizator de emisiuni la Jurnal FM. Jurnalistul respectiv este unul dintre cei care au taxat ironic apucăturile megalomanice și populiste ale șefului CJ Neamț, cum a fost, de exemplu, și faza penibilă în care Arsene a mers la Spital și s-a fotogafiat în timp ce căra CHIAR EL un aparat medical pe scări…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Jurnalistul Cezar Filip despre limbajul președintelui CJ: „Nu-i dau nici bilă albă, nici bilă neagră! Îl dau afară din emisiune!”

  1. Foarte buna reactia Dlui Filip . ,,Dragii mei nemteni,, ce va mai trebuie ca asemenea indivizi evadati din romanul lui N. Filimon sa nu mai aiba acces in functii publice, nici macar ca sef de scara ? Nu toti avem ce meritam.

Lasă un răspuns