Jurnaliștii pietreni și-au luat-o (IAR!) pe cocoașă de la Old-Boys Ceahlăul! Un meci caritabil cu filmare secretizată pentru 50 de ani!

Meci de fotbal mare forță și angajament ieri la Sala Ceahlăul din Piatra Neamț între o echipă a jurnaliștilor locali și fostele glorii de la FC Ceahlăul. Truda a fost mare: pe de o parte, jurnaliștilor le-au ieșit pe nas toate berile de peste an și tutunul din ultima săptămână în încercarea disperată de a limita proporțiile scorului, de cealaltă parte, după forcingul de început, fotbaliștii adevărați au făcut eforturi supraomenești să tot rateze, ca să nu pară că i-ar umili pe cei care altă dată erau zgârciți cu notele la meciuri.

Colegul Gabriel Apetrii – corespondent Agerpres dar și veritabil mijlocaș la închidere-deschidere – a fost și un veritabil reporter de la fața locului de unde a transmis, alături de imagini, și o interesantă cronică a meciului: <<Astăzi am suferit cea mai frumoasă înfrângere! Echipa de aur a FC Ceahlăul ne-a învins (echipa jurnaliștilor) dar până la urmă nici rezultatul și nici scorul nu contează, ci scopul. A fost un meci caritabil pentru copiii Școlii Speciale „Al. Roșca” din Piatra-Neamț cărora spectatorii le-au adus zeci de jucării. Din partea Clubului „Viva Allegria” le-am oferit suplimentar 200 de bilete la spectacolele pentru copii ale Teatrului Tineretului, în actuala stagiune. Sărbători fericite!>>.

Dacă Gabi nu a spus scorul, înseamnă că e mai bine pentru toată lumea ca nici măcar să încercăm să-l aflăm. Și, cu siguranță, orice filmare a partidei trebuie secretizată pentru vreo 50 de ani, pentru că schemele colegilor din presă (stop pe burtă, stângu-n dreptul, leșin total dup 10 metri de sprint, „iar mi-ai dat-o printre craci”, „eu m-am mișcat dar mingea, țuști!, ca melcul”) sunt imagini de patrimoniu, adevărate secrete de stat. De stat și privit la cei care chiar jucau fotbal.
Dar se putea și mai rău! Asta dacă la meci ajungea și semnatarul acestor rânduri (care a aflat cam tarziu și era legat de o altă promisiune la ora respectivă). Mai pe românește, prezența reprezentantului Vestea în teren, fie și numai pentru câteva minute, asigura o certă dublare a diferenței de scor!…

Cronicarii vor consemna – cum am spus, peste jumătate de secol – și faptul că „presarii” au avut alături și două colege. Din păcate, cu gândul la pomul care trebuie gătit și la sarmalele care urmează a fi băgate în cuptor, „fetili din presă” nu au fost atente la ședința tehnică și nu au distras atenția celor în galben ci tot jurnaliștilor. Drept e că ziariștii au avut și un teribil ghinon când au fost îmbrăcați, conspirația făcând ca (mâna lui Soros, clar) ei să fie în echipament roșu cu dungi albe. Bine, arbitrii erau ei în tricouri albastre, dar de când cu revocarea completurilor de judecată, cine îi mai bagă în seamă și pe fluierași?

Lăsând gluma la o parte, un zâmbet în plus de va fi, de Crăciun (și va fi!) pe chipurile rezidenților de la acel centru special, e cel mai frumos cadou de sărbători care le poate fi făcut. Așa că aprecierile pentru organizatori și participanți sunt binemeritate.

Și, aaa, dacă mâine auziți în Piatra Neamț interjecții și gemete care par că vin din unele clădiri, e vorba, evident, fie de repriza a 3-a (gen povești pescărești), fie de efectele normale pe care poporl le numește febră musculară. Evident că vocalele respective vor aparține jurnaliștilor…

D.V.

Nota Bene – Pentru eventuale drepturi la replică, doritorii pot apela la adresa de email a redactiei… Asigurăm pe toată lumea că le vom publica în maximum 30 de zile. Sau „la anul și la multi ani”.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns