Jurnalişti nemţeni despre hărţuirea cu sesizări anonime: „O mizerie ordinară! Putere de luptă, Corfule!”

Presa nemţeană a reacţionat ciudat la cazul Corfu, redactorul şef al siteului de ştiri TVM Neamţ reclamat printr-o anonimă că îşi exploatează fiul care face fotografii şi filmează. Cu excepţia Vestea, nicio publicaţie din Neamţ nu a scris despre subiect, deşi cazul a fost reflectat şi de Hotnews, unul dintre cele mai serioase siteuri din România.

Dacă ar fi fost vorba nu musai de un VIP (deşi şi jurnaliştii sunt persoane publice) ci de un alt cetăţean, la fel de tăcută ar fi fost presa din Neamţ?
„Gândeşte-te mai bine! Poate în acest caz este, prin tăcerea complice, tot un fel de solidaritate, dar în alt sens”, mi-a spus un coleg de breaslă din presa centrală. Parcă intuiesc ce vrea să spună dar încă nu m-am lămurit complet.

Din fericire, acea complicitate nu este totală. Alţi doi jurnalişti din Neamţ au scris câteva cuvinte despre acest subiect. Nu în publicaţiile pe care le conduc ci pe facebook, pe conturile personale.

<<Uneori a fi jurnalist fără stăpân presupune și astfel de încercări. Putere de luptă Corfule pentru ca Flavius să aibă șansa de a trăi într-o societate liberă fără astfel de mizerii>>, spune Cezar Filip (Monitorul de Neamt).

<<Pe lângă faptul că e o mizerie ordinară faza cu exploatatul copilului în cazul lui Ionut Corfu, eu parca știam ca sesizările anonime nu se iau în seamă. Nu știu dacă se aplică asta și la DGASPC, dar alte instituții parca tot asta ne baga în față când noi, jurnaliștii, le cerem să acționeze. Sau dacă sunt „anonime” dintr-o anumită direcție nu se mai aplică regula?>>, a scris Teo Baciu (inroman.ro).

Dintre politicienii nemţeni, singurii care au luat atitudine pe acelaşi caz au fost Ion Asaftei şi Ion Milea de la ALDE.

Citeste si Jurnalistul Ionuț Corfu reclamat la Protecția Copilului pentru că… fiul lui filmează!

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns