Jurnal de front de la protestul de la Luțca. George Lazăr (PNL): „Nepăsarea PSD, a lui Arsene și a lui Niță!”

George Lazăr realizează un adevărat „jurnal de front” al protestului fără precedent ce a avut loc vineri pe malul Siretului, la 100 de metri de podul prăbușit.

„Vineri, nemțenii din zonele Sagna, Doljeşti, Bâra, Boghicea şi Stănița au spus STOP nedreptăților făcute de PSD-işti. Am fost alături de cei aproape 2000 de participanți la această întâlnire, împreună cu domnul senator Eugen Țapu-Nazare, cu domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, subprefecții Adrian Ciobanu şi Iulian Jugan, viceprimarul comunei Sagna, Vasilica Roca, primarul comunei Doljeşti, Lungu Albert şi mulți alți primari din zona Roman metropolitan, viceprimari, consilieri locali, consileri județeni şi cetățeni care s-au săturat de incompetența şi indolența conducerii PSD Neamț.
Partidul Național Liberal a venit cu soluții concrete pentru situația dezastroasă de la Luțca.
În luna noiembrie va avea loc dezbaterea bugetului naţional pentru anul 2023.
În acest context, parlamentarii nemțeni, domnul senator Eugen Țapu-Nazare şi domnul deputat Laurențiu Leoreanu vor depune un amendament la legea bugetului, în urma căruia județul Neamț va primi aproximativ 7-8 milioane de euro pentru construcția unui nou pod în comuna Luțca.
Sprijinul şi implicarea premierului României, preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă
este o garanție în plus că aceşti bani vor fi alocați pentru realizarea acestui proiect”, spune Lazăr (secretar de stat în Guvernul României, președinte PNL Neamț).

În opoziție la Consiliul Judeean Neamț, liberalii anunță că vor face noi demersuri și pentru realizarea unui pod provizoriu, decizie care, din păcate, nu poate fi pusă în practică dacă nu e susținută și de unii din actuala majoritate județeană (PSDși aliații). De asemenea, consilierii județeni ai PNL Neamt vor face solicitări către Ministerul Apararii Naționale pentru a identifica costurile efective de construcție şi mentenanță pentru realizarea unui pod militar pe piloni, care să permită redeschiderea traficului rutier intern. Este, desigur, o soluție temporară, care însă le va permite nemțenilor să circule în condiții de siguranță.
În cel mai scurt timp, consilierii județeni liberali vor depune două proiecte de hotărâre de Consiliului Județean prin care se vor solicita pe de o parte,
– alocarea sumelor necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru constructia unui pod nou si de asemenea un proiect pentru alocarea în regim de urgență a sumelor necesare pentru edificarea podului temporar de piloni de către structurile Ministerului Apărării Nationale
Până astăzi, PNL Neamț a strâns mii de semnături, atât fizic, cât şi online, de la cetățenii comunelor afectate de căderea vechiului pod: Sagna, Doljeşti, Bâra, Boghicea şi Stănița”, punctează George Lazăr.

Cititi si Baronul PSD, la inaugurarea podului prăbușit: „Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă” (Libertatea)

Liderul liberalilor nemțeni amintește că în în timp ce șeful de la CJ a refuzat oferta Armatei, instituția județeană toacă saci de bani pe fel de fel de proiecte controversate sau pentru studii legate de idei nerealizabile: „Atât eu, în calitate de preşedinte PNL Neamț, cât şi colegii mei, am căutat cele mai optime soluții pentru această situaţie şi ne dorim să le punem în aplicare cât mai rapid.
Desigur, era de datoria lui Ionel Arsene şi a PSD-ului să identifice soluții reale pentru problema cauzată de incompetența lor.
Nu s-au găsit sumele de bani necesare pentru un pod de piloni provizoriu, deşi Ministerul Apărării Naționale a venit cu o ofertă concretă.
Totuşi s-au găsit bani pentru porțile amplasate la intrarea în județ, în valoare de 1,6 milioane de euro.
Au fost bani şi pentru noul birou personal al lui Arsene, din Consiliul Județean, pentru care s-au cheltuit 2,5 milioane de euro, pentru spitalul din Lețcani, care nu a fost niciodată dat în folosință, deşi s-au cheltuit pentru el 3,6 milioane de euro, pentru chermeze şi lăutari, unde au ajuns alte sute de mii de euro, precum alte milioane de euro s-au dus şi pentru studii de fezabilitate şi fotografii pentru obiective „pe hârtie”, care nu vor fi realizate vreodată”.
Iar în opoziție cu risipa banului public de la CJ, Lazăr subliniază că în situația actuală cei care plătesc din buzunarul lor incompetența și indecizia lui Arsene sunt cetățenii: „Oricine poate face un calcul simplu, pentru a vedea unde se duc banii publici, în timp ce oamenii din zona comunei Sagna sunt obligați să ocolească zilnic până la 25 de km.
Cine decontează carburantul oamenilor?
Cine le decontează timpul pierdut şi disconfortul?
Sunt mai bine de 2 luni de când Ionel Arsene şi prefectul PSD Adrian Niță nu au făcut niciun efort pentru a scoate mormanele de moloz acumulate în apa Siretului. Suntem pe final de vară, va veni toamna şi apoi iarna şi ne gândim cu îngrijorare la ce tragedii am mai putea asista.
Pe 5 septembrie începe şcoala. Oare PSD-iştii ştiu câți elevi vor fi nevoiți să facă naveta către Roman pe un drum nepracticabil, supus pericolelor rutiere?
La Gâdinți, la intersecția cu Luţca, nu există sistem de semaforizare.
Acum câteva zile, un călugăr de la Petru Vodă şi-a pierdut viața. Au avut loc şi alte accidente serioase în această zonă şi asta din cauza nepăsării PSD, a lui Arsene şi a lui Niță, prefectul de carton.
Pentru asta, trebuie să plece acasă!
Viața nemțenilor este mai importantă decât mofturile PSD-iştilor”.

V.N.
foto – articol / copertă – Vestea , Libertatea

Nota Bene – George Lazăr spune în unul din paragrafele de mai sus că ar fi fost 2000 de participanți.
Într-un articol anterior din Vestea, redacția avansase cifra de 1000.
Este evident că este vorba de estimări ochiometrice. Cel puțin noi, jurnaliștii, atenți și la ce se spune, preocupați să avem și imagini, nu stăm să numărăm „la mână”, om cu om.
Această situație a cifrelor diferite se întâlnește la orice acțiune, indiferent că e organizată de sindicate, organizații civize sau partide.
Evident că în urmă cu câteva ore, unul din cățeii care parazitează pe lângă ușa PSD Neamț (doar-doar îi mai dă baronul încă un os…) nu a găsit altceva de făcut decât să trâmbițeze această „mare controversă” a cifrelor. Precum găina care cotcodăcește înainte de a face un ou sau precum câinele care latră deși nu trece nimeni pe drum, nu strigă nimeni la poartă. Dar latră așa, să-l audă vreun Lică Sămădău.
Dacă o diferență de asemenea natură, între două aproximări, e singurul răspuns dat problemelor reale, atunci PSD Neamț (un partid care de câțiva ani de zile e confiscat de un grup care poate fi comparat cu o Mafie, un partid fără conferințe de presă de ani de zile – un detaliu care spune destule despre Asumare) își merită și soarta, și partenerii, și aghiotanții. Și cățeii…