Jumătate de casă făcută scrum de la un burlan neizolat

Sâmbătă, 12.12.2015, la ora 01:26, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Brăşăuţi, comuna Dumbrava Roşie.
La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea mansarda locuinţei. Echipajul SMURD a transportat la spital soţia proprietarului, în vârstă de 66 de ani, prezentând hipertensiune arterială (în stare de şoc). Femeia nu a rămas internată în spital. Pompierii au stins incendiul, după acţiuni ce au durat două ore şi jumătate.
Au ars bunurile aflate în cele două camere şi două holuri ale mansardei (toate placate la interior cu lambriu de lemn), planşeul mansardei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp., acoperişul aferent mansardei (în continuarea mansardei este construit podul simplu peste alte camere aflate la parterul casei), din astereală de lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp.
Cauza probabilă a incendiului: burlan de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.