Județul Neamț este bine văzut la Târgul de Turism al României

CJ_Targ_Turism-03

Standul Consiliului Județean Neamț de la Târgul de Turism al României se bucură de o bună vizibilitate, fiind amplasat, în pavilionul C3, lângă standul Autorității Naționale pentru Turism. După deschiderea oficială a Târgului, care a avut loc joi, 13 noiembrie, la ora 11.00, în standul Consiliului Județean Neamț au fost prezente cele mai importante personalități participante: Florin-Nicoae Jianu – ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Simona Allice Man – președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Lucia Morariu – președintele Patronatului Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), europarlamentarul Maria Grapini, fost ministru, Sorin Vornic – președintele Romexpo, Dragoș Raducan – vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Spectacolul oferit de ansamblul de dansuri al Centrului Pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Piatra Neamț, centru aflat în subordinea Consiliului Județean, a fost una dintre atracțiile din întreg Pavilionul C3. La fel de apreciate au fost cele două formații de urători din zona Târgu Neamț. De asemenea, meșterul popular Ionela Lungu a încântat publicul prin demonstrațiile practice de îndemânare oferite.

CJ_Targ_Turism-01 CJ_Targ_Turism-02Promovarea și dezvoltarea turismului este una dintre prioritățile Consiliului Județean Neamț, afirmă vicepreședintele Emilia Arcan. „Participarea Consiliului Județean Neamț la un târg de turism de asemenea anvergură este benefică pentru promovarea oportunităților pe care le au vizitatorii în județul nostru. Să ne amintim că ținutul Neamț este zona cu cea mai mare densitate de mănăstiri din țară și unde, alături de rădăcinile ortodoxiei, se află pictura lui Nicolae Grigorescu de la Agapia, urme ale istoriei din zidurile Cetății Neamț sau universul copilăriei lui Ion Creangă de la Humulești. Dar, peste tot, județul nostru oferă destinații dintre cele mai interesante pentru iubitorii de istorie, de cultură, de natură, de munte și de peisaje deosebite. Consiliul Județean își reafirmă susținerea pentru dezvoltarea turismului, o dezvoltare care se va reflecta în primul rând în bunăstarea întreprinzătorilor mici și mijlocii, care nu reușesc să se promoveze singuri, și în nivelul de trai al tuturor cetățenilor ocupați în această industrie. Mulțumim echipei care a dat dovadă de profesionalism în organizarea standului de la Romexpo și a reprezentat cu succes Consiliul Județean Neamț la Târgul de Turism al României!“, a declarat Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

În prima zi a manifestării expoziționale, standul Consiliului Județean Neamț a fost vizitat de 14 agenții de turism, care au solicitat și au primit informații despre pachetele turistice promovate.

Participarea Consiliului Județean la Târgul de Turism al României este o continuare a proiectelor cu finanțare europeană accesate anterior și care acum sunt în perioada de sustenabilitate: „Colecții muzeale și vestigii istorice din județul Neamț“, „Promovarea ariilor naturale protejate din județul Neamț“, „Tradiții și artă populară în Ținutul Neamț“, „Promovarea turismului ecumenic din județul Neamț“ și „Campanie de promovare a turismului din județul Neamț prin participări la târguri și expoziții naționale“. Prin intermediul acestora au fost realizate materiale de promovare a obiectivelor turistice din județ, cum ar fi siteuri internet specializate, albume, filme, pliante, hărți, atât în în limba română, cât și în limbi de largă circulație.

Târgul de Turism al României este organizat în cadrul Complexului Expozițional ROMEXPO – București, în perioada 13–16 noiembrie 2014.

Vizitatorii sunt așteptați în standul judeţului Neamţ, situat în Pavilionul C3 al Complexului Expozițional ROMEXPO, în perioada 13-15 noiembrie 2014, între orele 10.00-18.00, precum și duminică 16 noiembrie 2014 între orele 10.00-16.00.

Sursa: comunicat CJ Neamţ

 

Lasă un răspuns