Județul Neamț, centrul științei românești pentru trei zile

Timp de trei zile, județul nostru va fi centrul științei naționale, informează filiala Piatra Neamț a Academiei Oamenilor de Știință din România.
În perioada 22-24 septembrie, în stațiunea Durău va avea loc conferința „Știință, cunoaștere, creativitate, spiritualitate”, la care sunt așteptați să participe peste 100 de oameni de știință din mediul universitar, cercetare științifică și din unități de cercetare și producție.
Conferința se va desfășura pe șase secțiuni, în cele trei zile ale activității urmând să fie prezentate aproape 130 de referate și lucrări din toate domeniile”, a precizat Gogu Ghiorghiță, președintele filialei Piatra Neamț a Academiei Oamenilor de Știință din România.
Manifestarea din acest an este dedicată, potrivit organizatorilor, regretatului medic Costache Andone, trecut la cele veșnice anul acesta, pe 26 aprilie, și are o dublă semnificație. „În 2016 se împlinesc trei decenii de la înființarea filialei din Piatra Neamț a Academiei Oamenilor de Știință. Ediția din acest an a conferinței naționale organizată în Neamț este o premieră, pentru că niciodată la noi în județ nu s-a mai petrecut un eveniment de o asemenea amploare”, mai spune Gogu Ghiorghiță.
Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț s-a implicat în organizarea evenimentului în calitate de partener, iar prin vocea directorului instituției acest gen de manifestări va avea loc din ce în ce mai des în județ. „Vrem ca măcar de două ori pe an să organizăm aici, la Biblioteca Județeană, manifestări care să scoată în evidență activitatea filialei Piatra Neamț Academiei Oamenilor de Știință din România”, a punctat Adrian Alui Gheorghe.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns