Judecătorul Gabriela Baltag a cerut procurorului general preluarea de la DNA a dosarului cu înregistrările lui Kovesi

Judecătorul nemţean Gabriela Baltag, membru CSM, i-a propus marți procurorului general Augustin Lazăr ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să preia ancheta privind înregistrările cu procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, anunţă Agerpres.

„Mă gândeam, domnule procuror general, dacă nu ați putea lua în calcul, având în vedere că sunt dispoziții legale — 325 și 326 din Cod procedură penală, dacă nu evaluați posibilitatea preluării anchetei penale, în baza competențelor pe care dumneavoastră le aveți în cadrul Parchetului General, pentru a nu fi afectată și fără a nu se crea niciun fel de aparență de lipsă de echitate”, a spus Gabriela Baltag, în cadrul ședinței plenului CSM.

Augustin Lazăr nu a fost de acord cu propunerea şi a precizat că este o anchetă de competența DNA.

„Este o anchetă de competența Direcției Naționale Anticorupție. Dacă procurorul general personal ar face ancheta, cine ar face controlul de legalitate?”, a arătat Lazăr, potrivit Agerpres.

D.VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Judecătorul Gabriela Baltag a cerut procurorului general preluarea de la DNA a dosarului cu înregistrările lui Kovesi

  1. Trebuia sa i se raspunda talambului ..ca legalitatea putea fi controlata de CSM sau chiar de CCR (daca era cazul)

Lasă un răspuns