Judecător din Neamț despre procesul câștigat de Kovesi la CEDO: „O victorie istorică!”

Un magistrat din Neamț consideră că sentința favorabilă Laurei Codruța Kovesi pronunțată de CEDO reprezintă o „victorie istorică” atât pentru fostul procuror general dar și pentru magistrații pentru care demiterea ei reprezenta un mesaj de timorare.

<<O victorie istorica a Laurei Codruța Kovesi la CEDO!
CEDO motiveaza in decizia Kovesi vs. România că revocarea Laurei Codruța Kovesi de la sefia DNA avea ca rol și descurajarea magistratilor de a particippa la dezbaterile publice privind reformele inițiate de PSD-ALDE și care privesc independența justiției.
Încheierea mandatului reclamantei a fost o sancțiune deosebit de severă, care, fără îndoială, a avut un „efect de răcire” în faptul că trebuie să o fi descurajat nu doar pe ea, ci și alți procurori și judecători în viitor să participe la dezbateri publice privind reformele legislative în general, pe probleme privind independența sistemului judiciar>>, spune judecătoarea Alina Mihaela Niță de la Tribunalul Neamț într-o postare de pe internet.

Magistratul din Neamț atașează mesajului respectiv și un rezumat al sentintei:

<<CASE OF KÖVESI v. ROMANIA
DIN ACESTE MOTIVE, CURTEA, UNANIMĂ,
Se alătură meritelor obiecției preliminare a guvernului cu privire la neepuizarea căilor interne și respinge aceasta;
declară plângerile solicitantului în temeiul articolului 6 articolul 1 și al articolului 10 din convenție;
susține că a existat o încălcare a articolului 6 articolul 1 din convenție;
susține că a existat o încălcare a articolului 10 din convenție;
Consideră că nu este necesar să se examineze admisibilitatea și meritele plângerii în temeiul articolului 13 coroborat cu articolele 6 și 10 din convenție>>.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Judecător din Neamț despre procesul câștigat de Kovesi la CEDO: „O victorie istorică!”

  1. Ba este o prostie imensa, o facatura politica!Curtea Constitutionala nu este o instanta civila sau penala in cadrul careia sa ai drept la aparare.De altfel, doamna Kovesi NU a fost implicata in niciun fel in judecata CCR, acolo s-a dezbatut doar faptul daca presedintele este obligat (conform legii) sa valideze propunerea de revocare facuta de Ministrul Justitiei sau nu!CCR, pe buna dreptate,a dispus ca da, presedintele este obligat sa dea curs cererii ministrului.CEDO a devenit de mult timp o caricatura politica.Pun pariu ca „judecatorul” care a dat decizia asta provne din zona Partidulu Popular European.Mai grav este , insa, faptul ca CEDO a acceptat o cauza care nu este una juridica si nu tine de o instanta, ci de Curtea Constitutionala , care nu este un tribunal, ci o institutie care se pronunta asupra aplicarii Constitutiei.O invit pe d-na judecatoare Nita (sotia d-lui Nita-PSD) sa se gandeasca cu capsorul ei blond, de la volanul mertanului, cum ar fi ca la CEDO sa fie admisa o cerere a UDMR de anulare a vreunei decizii CCR cu privire la autonomia teritoriala?!Sper ca veti publica comentariul asa cum a fost scris…

  2. P.S.S-a confirmat presupunerea: din completul de judecata CEDO a facut parte judecatoarea Iulia Motoc, prietena d-nei Kovesi!

  3. Curtea Constituţională a decis cu caracter general obligatoriu şi pentru viitor care sunt raporturile constituţionale între ministrul justiţiei şi Preşedintele României, precum şi natura actelor acestora, în procedura revocării procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în baza unei atribuţii prevăzute de Constituţie. Decizia astfel pronunţată nu poate fi cenzurată de nicio altă autoritate.
    Doamna Magistrat observ ca atat dumneavoastra cat si Iohanis , Kovesi si multi altii nu pot sa inteleaga.

  4. Sigur, victorie ,,istorica,, , numai ca istoria are si partile ei intunecate cu asemenea ,,comandanti,, care cu Portocala, Onea, gasca din Ardeal si alti derbedei , au distrus destine . Daca aceste personaje oribile va dau satisfatie, fereasca-i Dumnezeu pe cei care au dosarele in ,,judecarea,, dvs.

Lasă un răspuns