Jos playback-ul de pe scenele din Neamţ! Filmaţi-l pe Fuego la Roman! Vestea premiază dovada!

Vestea demararează astăzi un proiect anunţat deja de ceva timp pe care l-am numit „Jos playback-ul de pe scenele din Neamţ!”. Începem cu recitalul pe care Fuego urmează să-l susţină sâmbătă seara, în centrul oraşului Roman, în cadrul evenimentului Zilele Diasporei, organizat de autorităţile locale şi dedicat fiilor urbei reveniţi din străinătate.

Deşi Paul Surugiu (numele „civil”) al lui Fuego nu se poate plânge că nu a fost binecuvântat cu o voce deosebită, informaţiile noastre sunt că si acesta, ca multe alte nume din showbizul românesc ar cânta unele melodii peste pozitiv, nu peste negativ. Adică, oricât ar încerca să îndulcească unii situaţia, tot playback se cheamă.

Vestea anunta un premiu surpriza (surpriză doar pana la finalul acestui text) pentru cel / cei care face / fac maine seara filmarea din care se vede ca Fuego mimeaza cantarea, adica face playback.
Sugestii:
– nu filmati frontal ci macar la un unghi de 45 de grade fata de perpendiculara pe fata scenei (40-70 de grade).
– de obicei, onor artistii, la prima si ultima melodie is ok (adica folosesc doar negativ), la mijlocul programului e jalea marea.
– stati pe zoom optic, nu digital, cu camera.
– prindeti momentele cand doar pe partea de orchestratie se vede ca da din gura (vrea sa vorbeasca) dar nu se aude nimic (asta inseamna ca microfonul e pe mute) sau cand uita sa dea din gura sau indeparteaza microfonul foarte tare de gura dar din boxe se aude… impecabil.
– daca sunteti doi care faceti echipa cu dubla filmare, unul sa stea la 30-40 de grade (de perpendiculara pe scena) si unul la 70-80 de grade.
Daca Fuego nu face playback deloc la Roman, inseamna ca cineva i-a soptit ce e in postarea asta. Ceea ce nu ar fi rau deloc, pentru ca de-abia atunci ar incasa cinstit onorariul care ii vine din banii romascanilor (sa nu credeti ca firma din Bucuresti scoate vreun leu la fenta asta).

Apropo de plata lui Fuego: aparent, Primăria nu plăteşte niciun leu pentru onorariile artiştilor care urcă pe scenă în aceste zile. Dar prin contractul încheiat cu firma de băieţi destepti, autoritatile locale asigura ordinea publică, paza pe timpul nopţii, curentul electric pentru scenă şi standurile comercianţilor (care platesc chirie catre firma baietilor destepti). Din aceste chirii (suportate de cumpărăturile la preturi piperate pe care le fac romaşcanii) sunt plătiţi onor artiştii, deci şi Surugiu – Fuego.

Pentru impresarii, organizatorii sau bagătorii în seamă tentaţi (nu doar pe cazul Fuego ci si pe celelalte care vor urma) să ameninţe cu procese, le spunem doar atât: suntem pregătiţi. Nu am fi demarat acest demers de etică civico-artistică doar de dragul de a posta un articol pe site. Reamintim că o dezvăluire Vestea a obligat pe primarul Lucian Micu şi consilierii PNL de la Roman să voteze pentru a doua oară calitatea de cetăţean de onoare pentru ex-primarul, actualul deputat Leoreanu.

Vezi aici: NELEGAL, aşa l-au votat pe Leoreanu, cetăţean de onoare! Votul a fost la vedere deşi trebuia să fie secret! PROBA VIDEO 

Iar pentru ultra-sceptici, avem o recomandare. Vedeţi felul în care organizatorul de spectacole Marius Gavrilă a demascat o cunoscută artistă pentru că în timp ce „cânta” DVD-ul, din microfonul acesteia în mixer intrau nişte… sunete nearticulate. Dar în boxe se auzea tril de privighetoare. Nu ştiţi cazul? Poftiţi şi vă lămuriţi: Dovada ca Andreea Balan nu are voce! Uite cum suna… | WOWBiz

Da, trăim în epoca în care rămân probe audio, imaginile sunt probe de netăgăduit şi astfel, unii campioni ai play-back-ului, pentru a nu mai fi arătaţi cu degetul că iau onorarii pentru… dansat şi mimat au ajuns să ceară să nu mai fi filmaţi cu camere tv (nu fac mofturi la telefoane, că e calitatea filmării redusă). Un astfel de caz este cel al cunoscutei cântăreţe de muzică populară Irina Loghin. Chiar partenera de scenă a lui Fuego în multe cazuri…

Şi acum, PREMIUL!
Pentru recitalul de la Roman al lui Fuego, filmarea care arată cel mai clar dacă acesta a făcut playback va primi un premiu echivalat la circa 50 de euro. Adică Vestea va asigura castigătorului accesul gratuit şi o minimă consumaţie, pentru două persoane, la Aqua Park-ul Blue Eden de la Alexandru cel Bun. Evident, într-o zi aleasă de câştigător.
În caz că primim mai multe filmări elocvente, câştigătorul va fi stabilit de un juriu format de un reprezentant Vestea plus doi dintre cei mai buni specialişti in imagine, din televiziunile locale din Neamţ (plus aviyul consultativ al unui reputat organizator de spectacole).

Precizăm pentru cei care nu au înţeles: proiectul Vestea nu este unul care îşi propune sancţionarea apriori a vreunui artist ci curăţarea scenelor din Neamţ (mai ales la spectacolele plătite din bani publici sau susţinute de administraţii locale sau de instituţii de stat) de sindromul păcălirii publicului. De impostură. Aşa că ne dorim ca Fuego să cânte live la Roman şi premiul respectiv să-l acordăm pentru un alt gest al vreunui cititor.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Jos playback-ul de pe scenele din Neamţ! Filmaţi-l pe Fuego la Roman! Vestea premiază dovada!

Lasă un răspuns