„Jos Arafat!” Protestatarii au mers în fața Spitalului Morții de la Neamț / VIDEO


„Jos Arafat” – asta s-a scandat luni noaptea la Piatra Neamț, la protestul anti-restricții care a scos în stradă circa 350-400 de oameni. Iar prima scandare de acest fel a avut loc (vezi video de mai jos, la min. 34.40) chiar în fața Spitalului Județean, acolo unde la unul din marșurile făcute de protestatari coloana s-a oprit pentru câteva minute.
Este vorba despre „Spitalul Morții” de la Neamț, acolo unde în seara de 14 noiembrie 2020, 10 oameni au murit cu zile, arși de vii, în incendiul care a avut loc la Secția A.T.I.
Pe parcursul protestului de luni de la Piatra Neamț, scandarea „Jos Arafat” a fost strigată de mai multe ori.
În premieră s-a scandat și „Jos Guvernul”.
În rest, celelalte scandări au fost cele care au fost strigate și în seara precendentă: „Libertate”, „Jos masca”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

Deși de la incendiul de la Spitalul Județean (aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț) au trecut 4 luni și jumătate, ancheta penală realizată de Parchetul general nu a anunțat niciun rezultat pânî acum, niciun vinovat și, de asemenea, nici ancheta administrativă realizată de Ministerul Sănătății nu a fost anunțată public.

 

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns