Jănel rămâne ferm: Facturile întârziate, cu penalități, sunt culpa Primăriei!


Discuții aprinse au avut loc în această dimineață între chiriașii mall-ului de la Piața Centrală și un grup de consilieri locali pietreni. După ce în urmă cu două săptămâni, în ședința CL doi dintre cei care au în chirie spații în clădire au reclamat mai multe nereguli – vezi știrea inițială AICI, astăzi atât câțiva dintre majoritarii din Consiliul local, cât doi consilieri PNL au venit să stea de vorbă cu oamenii. Este vorba despre Victoria Păduraru și Claudia Moroiu (PSD), Cristian Sauciuc și Marius Ghineț (PMP), Cătălin Misăilă (ALDE) și Paul Pintilie și Adrian Olariu(PNL). Interesant este faptul că doi dintre cei mai vocali consilieri locali pe subiectul Locativserv – Romel Bârjoveanu și Valentin Ciobanu, ambii de la PNL – nu au fost prezenți astăzi la discuții.

Comercianții au ridicat din nou problema facturilor la utilități, venite cu întârziere și cu penalități, dar au vorbit și despre faptul că în clădirea respectivă sunt necesare mai multe reparații. Mai ales pe timpul ierni, cei care dețin spații la parter au fost nevoiți să stea în frig, pentru că ușile de la intrarea în clădire sunt stricate.
Oamenii au mers la acea vreme la directorul Locativserv – societatea care are în administrare clădirea – și au reclamat toate aceste deficiențe, însă directorul Jănel Iosub i-a îndrumat să se îndrepte spre Primărie, care este proprietarul clădirii, pentru a le fi rezolvate problemele.
La fel de ferm pe poziție a rămas și astăzi directorul de la Locativserv. După discuțiile dintre consilieri și chiriași, dezbaterile s-au mutat în biroul lui Jănel Iosub, al cărui punct de vedere rămâne același: „În contractul încheiat între Primărie și Locativserv scrie foarte clar că toate costurile privind lucrările de reparații vor fi efectuate cu acordul și pe cheltuiala  proprietarului, adică Primăria. Totodată, vina pentru facturile întârziate la utilități și pentru penalitățile percepute aparține tot municipalității. Chiriașii au intrat cu întârziere în posesia facturilor pentru că Primăria le-a trimis la începutul lunii februarie, pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie”, a punctat directorul Locativserv.
Mare parte a celor care au călcat astăzi pentru prima dată în biroul lui Jănel Iosub nu și-au putut stăpâni uimirea când au constatat că spațiul respectiv nu are nici pe departe suprafața de 80 de metri pătrați, așa cum au spus de mai multe ori unele voci din PNL.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns