Jandarmul VEDETĂ de la Neamţ, acuzat de INSTIGARE LA CRIMĂ! Rareş Bogdan: „Colonelul Cucoş, responsabil de împușcarea în cap a 2 oameni’

Colonelul Stelian Cucoş – originar din Neamţ şi fost până acum 2 zile şef al Jandarmeriei Române – este acuzat de către cunoscutul moderator de la Realitatea TV despre vinovăţie în cazul a doi cetăţeni din Kosovo care au fost ucişi de jandarmi români din Trupele ONU de Menţinere a Păcii.

<<Colonelul Cucos, unul dintre responsabili directi de impuscarea in cap de catre jandarmii romani prezenti in misiunea de mentinere a pacii a doi tineri demonstranti in Kosovo a fost promovat in Romania ca sef al Jandarmeriei! Oare cei care l-au promovat au sperat sa procedeze la fel si in Piata Victoriei vineri seara, pe 10 august?>>, a scris Rareş Bogdan pe contul său de facebook.

Întrebat dacă informaţia e adevărată, Rareş Bogdan a răspuns: „Au folosit gloante de cauciuc expirate! Si au tras la ordinul sau exclusiv la cap!”.

Într-o emisiune de la Realitatea TV, de acum câteva seri, Rareş Bogdan a precizat că e vorba de doi kosovari împuscaţi în cap cu gloanţe de cauciuc de către jandarmi care erau în Kosovo sub comanda directă a colonelului Cucoş. Jurnalistul a mai spus că acele gloante de cauciuc ar fi fost iesite din garanţie, fenomen care duce de la consistenta de cauciuc la cea de plastic dur, de polimer. Şi că, în pofida regulilor internaţionale ca focul cu gloanţe (reale sau de cauciuc) să fie realizat la picioarele inamicului în astfel de lupte de gherilă urbană, Cucoş le-ar fi ordonat subalternilor să tragă la corp şi cap.

Rareş Bogdan a mai spus că la momentul respectiv, comandamentul trupelor ONU a muşamalizat cazul tocmai pentru ca opinia publică internaţională să nu afle şi să nu aibă loc o ostilizare la adresa militarilor români dar şi a practicilor atât de brutale şi că informaţiile prezentate de el se bazează pe dezvăluiri din interiorul Jandarmeriei. „Unul din cei 2 jandarmi care au devenit astfel ucigaşi are şi acum coşmaruri”, a mai precizat rareş Bogdan.

Deşi au trecut zeci de ore de la dezvăluirile făcute pe postul TV care în ultimele zile este campion la audienţă, colonelul Sebastian Cucoş nu a reacţionat până acum în niciun fel la această acuză de instigare la crimă, culmea, din postura de comandant al unor trupe de menţinere a Păcii.

D.V.

 

Lasă un răspuns