Jandarmerița, enoriașa și florile! Foto

În tot zbuciumul sărbătorii atipice din acest an a Sfintei Parascheva, dincolo de momentele de frustrare sau în care nervii au cedat într-o tabără sau alta (enoriași – jandarmi), au fost și scene pozitive, cu o simbolistică aparte. E cazul imaginii de mai sus care are în plin-plan trei elemente: enoriașa, florile, jandarmerița.

Nu, jandarmerița nu a întâmpinat-o cu flori pe enoriașă, gestul a fost altul, dar la fel de frumos: enoriașa a ajuns la „poarta interzisă” (pentru cei care nu aveau buletin de Iași) cu buchetul de flori în mână. Jandarmerița a întrebat-o dacă are buletin de Iași, enoriașa a spus că da, moment în care jandarmerița i-a cerut să prezinte documentul dar să-și pună și masca (la Iași fiind o Hotărâre de CJSU care impune această obligativitate în TOATE spațiile publice din aer liber).

Cu florile într-o mână și cu poșeta în altă mână, enoriașa avea dificultăți în a scoate Buletinul și masca, moment în care jandarmerița i-a spus că o ajută și, fără să mai aștepte răspuns, i-a luat ea florile. Enoriașa și-a scos din poșetă cele necesare, și-a pus masca pe față, a prezentat documentul, a primit florile înapoi și, înainte de a intra în curtea Mitropoliei, le-a așezat lângă altarul apărut în aceste zile lângă gardul Mitropoliei (și în țarcul păzit de Jandarmi și în afara lui).


D.V.
(fotografii realizate în seara zilei de 13 octombrie 2020)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns