Jale în transportul de persoane: şofer de microbuz BĂUT, 3 maşini defecte!

 

etilotestTransportul în comunde persoane este, în judeţul Neamţ, pe bază de noroc pentru pasager. Adică urci în autovehicul (microbuz, autobuz), plăteşti bilet şi spui „Tatăl nostru”, sperând ca la capătul cursei să fii întreg.

O acţiune de control realizată de poliţiştii rutieri nemţeni în doar câteva zile (05.10.2015– 11.10.2015) a scos la iveală numeroase nereguli, inclusiv un şofer băut şi mijloace de trabsport defecte folosite în acest domeniu.

„Polițiștii au controlat și 81de autovehicule în regim de transport public de persoane, fiind aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, din care 14 pentru nefolosirea centurii de siguranță , 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru defecțiuni tehnice, 1 pentru conducerea sub influența alcoolului și 30 pentru alte abateri”, se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Neamţ.

Aceeaşi jale e şi în domeniul transportului de mărfuri: ” În cadrul acestei acțiunii au fost controlate 165 de autovehicule în regim de transport marfă, fiind aplicate 133 de sancțiuni contravenționale, din care: 15 pentru defecțiuni tehnice, 31 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 10 pentru încărcătură neasigurată corespunzător, 9 pentru neregulile privind documentele conducătorilor auto și a vehiculului, 4 pentru neregulile privind tahograful și timpii de odihnă, 5 pentru nerespectarea capacității de încărcare, iar 59 pentru alte abateri”.

Controlul a vizat maşini înmatriculate în România sau în alte state, dar majoritatea şoferilor verificaţi erau din Neamţ. Şi, până la urmă, o maşină care e pe o şosea din Neamţ e un potenţial pericol pentru toi participanţii la trafic aflaţi în zona respectivă.

 

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns