Jale după inundații la Izvorul Muntelui! Consilieri locali și prefectul Lazăr, evaluare la fața locului

Furia apelor a mușcat și în satul Izvorul Muntelui (anexă a orașului Bicaz) iar astăzi prefectul George Lazăr și un grup de consilieri locali au fost la fața locului.

„Acei oameni, afectați de aceste inundații, trebuie să fie ajutați și vor fi ajutați, inclusiv de Guvernul României. Astăzi am fost eu prezent acolo, am văzut efectele nedorite ale apelor învolburate. Am stat de vorbă cu localnicii, am remarcat și interesul firesc al unor consilieri locali, mai ales a domnului Iulian Matasă ca instituțiile statului să se implice. Va ajunge la fața locului și Comisia numită prin Ordin CJSU, va fi făcută o evaluare competentă și apoi vom trimite Ministerului Afacerilor Interne o informare care va ajunge și pe masa Guvernului. Sunt convins că vor veni fonduri guvernamentale pentru aceste probleme”, a precizat prefectul de Neamț, George Lazăr.

Apele furioase au afectat un podeț lateral la capătul căruia sunt casele în care locuiesc vreo 10 familii dar au colmatat și un pod de pe drumul județean Bicaz-Izvorul Muntelui. Există și riscul ca un mal să o ia la vale și să rupă din curțile oamenilor.

„Am fost plecat într-o delegație și am ajuns abia ieri în țară dar am ținut musai ca împreună cu colegii mei din PNL Bicaz să ajungem la fața locului mai ales că am ținut într-una legătura cu oamenii din Izvorul Muntelui. Colegul Bogdan Ardeleanu dar și alți colegi au fost și zilele trecute acolo. Nimic nu e mai crunt pentru oameni decât să-și vadă agoniseala de o viață amenințată de un pericol crud. Am încredere că domnul prefect Lazăr va face toate diligențele posibile pentru a veni ajutorul guvernamental atât de necesar”, a precizat consilierul local Iulian Matasă (președintele PNL Bicaz).

Daniel Vinca

 

 

Lasă un răspuns