Jale! Două centre pentru persoane cu dizabilități (copii și tineri), FOCARE DE CORONAVIRUS!

JALE (cu majuscule) în județul Neamț unde, cele 69 de confirmări POZITIV pe Coronavirus din ultimele 24 de ore sunt, majoritar, din două centre speciale pentru persoane cu dizabilități, persoanele infectate fiind atât rezidenți cât și angajați.
Este vorba două centre pentru copii și tineri cu probleme psihice, potrivit informațiilor furnizate de directorul DSP Neamț, Radu Firăstrău de la Păstrăveni și Piatra-Neamț (Sancta-Maria).

La Păstrăveni au fost efectuate 400 de teste (200 de la asistați și 200 de la angajații care au lucrat în cele două ture). Nu au venit deocamdată toate rezultatele și de aceea se așteaptă ca numărul infectaților să fie și mai mare. Una dintre asistate a și decedat între timp din cauza complicațiilor pe fondul infectării cu Covid-19. De la Centrul Sancta-Maria din Piatra-Neamț au fost recoltate circa 100 de teste, de la copii și personal. Nici de aici nu au venit toate rezultatele, până acum.

În momentul de față, cele 2 centre – ca de altfel toate centrele din subordinea DGASPC – sunt în carantină, potrivit unor ordonanțe militare. Angajații lucrează în ture de 2 săptămâni, timp în care nu au voie să părăsească centrele.

Între cei infectați cu coronavirus sunt atât angajații care au prins prima tură cât și din a doua tură.
La acest moment, numărul statisticii de Covid-19 din județul Neamț a ajuns la numărul 617!

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns