Jale! Apa a fost oprită în Mărăţei fără anunţ prealabil! Mii de oameni afectaţi!

Mii de oameni din cartierul nemţean Mărăţei au rămas fără apă, fără să fi fost întiinţaţi în prealabil de întreruperea furnizării lichidului spre robienete. Apa a fost oprită pe la ora 15.30 iar un anunţ pe facebook a fost postat cam în acelaşi timp, dacă nu cumva chiar după ce au fost oprite vanele. Apaserv spune că e vorba de o avarie apărută, ca de obicei la firma Consiliului Judeţean unde sunt cheltuite anual miliarde de lei vechi cu salariile directorilor şi ale membrilor CA, „ca din senin”.

Ajunşi acasă după slujbe şi cu secetă la robinete, pietrenii s-au apucat de făcut diverse dedicaţii atât conducerii Apaserv cât şi celor care conduc Consiliul Judeţean.

Anunţul Apaserv:

<<Pentru remedierea unei avarii apărute la reţeaua de distribuţie a apei potabile, Apa Serv este nevoită să sisteze furnizarea apei potabile, astăzi, 18.07.2018, începand cu  ora 15:30 pana la remediere, în municipiul Piatra Neamţ cartierul Maratei , pe strazile : Buzesti , Progresului , Maratei , Ecaterina Varga , Dimitrie Leonida (de la str. Narciselor pana la intersectia cu str. Muncii) , inclusiv str. Muncii .
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectaţi, pe care îi asigurăm că echipele ApaServ fac tot posibilul pentru remedierea avariilor într-un timp cât mai scurt şi pentru reluarea furnizării apei potabile.Pentru informaţii suplimentare, beneficiarii nostri pot suna la Dispeceratul ApaServ care funcţionează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340, sau pot accesa site-ul companiei www.apaserv.eu.>>

La mai bine de două ore de la întreruperea apei, pietrenii care sună la numărul afişat în anunţ, după ce sunt întâmpinaţi de celebra „roboţică” şi ajung la un operator uman, nu primesc niciun răspuns la întrebarea privind o estimare a orei la care vor primi din nou apă. „Colegii sunt la avarie, lucrează, nu am primit această estimare”, spune dispecerul de serviciu. Dacă asta e situaţia, de ce mai este publicat acel număr de telefon din moment ce un dispecer nu poate răspunde, nici măcar aproximativ, la întrebarea care îi macină pe majoritatea beneficiarilor afectaţi. Da, e clar, când e vorba de Apaserv, termenul „beneficiar” capătă alte conotaţii decât cele clasice din limba română.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns