„Jaful Romexpo-PSD-PNL”! Deputatul Bulai demască ingineria Iulian Dascălu – Camera de Comerț

Deputatul de Neamț (USR) Iulian Bulai ia poziție vehementă împotriva mega-afacerii prin care 46 de hectare de teren din buricul Capitalei ar ajunge GRATUIT la dezvoltatorul imobiliar Iulian Dascălu (mall-urile Iulius din țară și Palas de la Iași), prin intermediul Camerei de Comerț a României.
Bulai acuză PSD și PNL de complicitate la acest jaf, ipoteză măcar de luat în calcul în condițiile în care este de notorietate că Iulian Dascălu a beneficiat de sprijin consistent politic în inginerii anterioare și similare fix de la PSD-iștii și PNL-iștii ieșeni.

„Jaful insulei Belina, marca Dragnea, e deja poveste.

Mai avem un jaf. Jaful de la Romexpo, unde PSD-PNL vor să dea cu titlu gratuit zeci de hectare din centrul Bucureștiului către Camera de Comerț a României. 46 de hectare în valoare de jumătate de miliard de euro.

Dacă am vinde corect acel teren, România ar avea mai mult de jumătate din banii necesari pentru a continua A7, de la Pașcani la Suceava.

PSD-PNL nu vor bani la buget ca să facem autostrăzi în Moldova. Vor, în schimb, să dea tunuri imobiliare pentru a înstrăina, gratuit, terenuri valoroase.

500 milioane de euro (NR – pretul estimat pentru cele 46 de hectare) reprezintă o sumă uriașă”, spune Bulai.

Pe scurt, ca background al acestei luări de poziții, avem o lege votată dar încă nepromulgată, reclamată la forurile europene ca fiind un ajutor mascat de stat în beneficiul lui Dascălu. Legea (întoarsă de Președinte la Parlament) prevede ca 46 de hectare de la Romexpo să treacă gratuit în proprietatea camerei de Comerț a României (un ONG, în fond) care a anunțat deja că l-a ales drept partener pe Dascălu pentru un proiect imobiliar.

Rețeta nu e nouă a fost aplicată cu succes și multe controverse și în facerea Mallului Pallas de la Iași, tot pe un teren public (12 hectare) dat gratuit. Un articol din Libertatea este grăitor: Epopeea Palas Iași, o copie la indigo a loviturii imobiliare pregătite de Grupul Iulius la Romexpo. Teren gratis, contract opac, multe procese și grosul din profit.

De reținut că, dincolo de generozitatea administrației locale de a pune gratuit terenul la dispoziție (cu HCL-uri anulate de instanțe și apoi… votate din nou, cu anchete DNA etc), a ajuns chiar Primăria să se judece cu firmele lui Dascălu care nu plăteau corect cota de profit datorată.

Bulai nu e singurul USR-ist care ia atitudine împotriva acestei afaceri cu iz de tun imobiliar dat statului.

Un alt parlamentar a acuzat public că șefa comisiei juridice din Senat (PNL), coincidență, ieșeancă!, face presiuni uriașe ca legea să fie votată fără dezbateri serioase și, mai mult, să fie eliminată nevoia avizului Comisiei Economice care își propusese o dezbatere serioasă cu toți cei interesați (Scandalul Romexpo: senatoarea USR Silvia Dinică o acuză pe senatoarea PNL Iulia Scîntei de ”presiuni” în favoarea dezvoltatorului imobiliar care vrea terenul fără licitație).

Iar despre legăturile lui Iulian Dascălu (Palas) cu baronii locali Gheorghe Nechita (PSD) și Relu Fenechiu (PNL), puteți citi și AICI – Proiectul Palas, un remember util. Și Fenechiu și Nechita au fost condamnați penal pentru CORUPȚIE, tovarășul lor Iulian Dascălu este acum servit de alți politicieni aflați la butoane.

Daniel VINCA

3 thoughts on “„Jaful Romexpo-PSD-PNL”! Deputatul Bulai demască ingineria Iulian Dascălu – Camera de Comerț

  1. ,,Bulai demască,, ! Mai accidentatule , tu esti expert in mascari si demascari, cu palaria la picioare cand faceai pe statuia ca sa-ti castigi pranzul .Vai de capul nostru daca astfel de deraiati isi pun amprenta (murdaresc) pe cultura……

  2. Imi place cum se agita Bulai si doreste cu orice chip capital politic.In general el se agita degeaba fiindca nu conteaza.Trecutul lui dar mai ales tipatul aiurea il face mai putin credibil.Afi tupeist si nesimtit(uneori) nu poate suplini lipsa de pregatire.Faptul ca isi aduna pe langa el tot oameni nepregatiti dar tupeisti il face si mai putin credibil.Acum daca pnl a dat o bucata de ciolan si usr-ului de ce sa-i mai critici, pleaca de la guvernare.

  3. Sper sa lasati comentariul:dl. Bulai ori e in necunostinta de cauza, ori are alte interese…Trenul respectiv se afla deja , pentru vreo 30 de ani, in folosinta Camerei de Comert (prin Romexpo).In mod normal, dupa 1990 ar fi trebui sa treaca chiar in proprietatea CCR, asa cum toate societatile si ONG-urile au primit terenurile pe care functionau.
    Cei care contesta proiectul CCR sunt „investitorii” de la NEPI, cei care ne-au „fericit” cu zeci de mall-uri prin Romania.Pentru cine nu stie, unii politicieni „contestatari” , astazi, ai proiectului , au fost salariati la NEPI!Poate afla si dl. Bulai lucrul asta…

Lasă un răspuns