Jaful de la Brusturi a pus Poliția în alertă: Bătrân păgubit de 13000 de lei!


Un bătrân de 83 de ani din Brusturi a fost jefuit ieri de un escroc, care i-a luat toți banii din casă – 13000 de lei, informează Poliția Neamț.
În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit că la domiciliul bărbatului s-a prezentat un tânăr în vârstă de până în 30 de ani, care i-a solicitat să-i schimbe o bancnotă de 200 de lei pentru că are să-i dea 100 de lei pentru a-i plăti o parte din banii datoraţi de o firmă colectoare de lapte.
„Bătrânul a acceptat și s-a lăsat însoțit în casă de persoana necunoscută, care a observat locul unde victima își depozita economiile, iar într-un moment de neatenție i-a sustras plicul cu bani. La scurt timp după plecarea acestui tânăr, persoana vătămată a constatat lipsa banilor din locuinţă şi a sesizat polițiștii. De îndată, polițiștii cu autospeciala din dotare au efectuat filtre pe drumurile şi căile de acces din sat în vederea depistării persoanelor, având în vedere că tânărul ar fi plecat cu un autoturism condus de către o altă persoană. În urma investigaţiilor efectuate în rândul cetăţenilor care s-au deplasat pe drumul pe care a circulat autoturismul s-a stabilit că persoanele s-au deplasat cu un autoturism posibil marca Opel Vectra de culoare albastru, cu numere de înmatriculare străine”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
Potrivit declarațiilor localnicilor, unul din făptași ar fi un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, păr şaten, îmbrăcat cu o geacă de fâş de culoare neagră, blugi de culoare albastru şi ghete din piele de culoare maro tip insulete. A doua persoană (şoferul) este un bărbat în vârstă de circa 25 de ani păr şaten rotund la faţă, gras, care purta o geacă de culoare verde. Cercetările sunt continuate pentru identificarea autorilor, iar orice persoană care poate da relații despre aceste persoane este rugată să anunțe Poliția sau să sune la numărul unic de urgență 112.
Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că același mod de operare a mai fost întâlnit și în alte județe ale țării, motivul fiind cel de a oferi o compensare la pensie.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns