JAF! 13 milioane euro, în conturile partidelor, în septembrie, din bani publici!

Peste 61 milioane lei – adică peste 13 milioane de euro – au fost virați, în septembrie, în conturile partidelor parlamentare din România, dezvăluie nemțeanul Sebastian Burduja, președintele PACT.

<<Uitati-va bine la poza asta. Sunt subvențiile acordate DOAR in luna septembrie de statul român – adică de noi toți – partidelor politice parlamentare. Sunt 61,7 milioane lei, dintre care 35,1 milioane merg la PSDragnea.

Vi se pare normal? Vi se pare ca merita partidele noastre asemenea sume astronomice? Merita din plin, de aia au cota de încredere cu o singura cifra…

Ați văzut vreun partid, mai nou sau mai vechi, sa iasă și sa spună ca renunța la banii ăștia și ii donează pentru un spital sau o școala sau o cauza nobila? Din banii ăștia s-ar putea face multe! Faceți un calcul. Un spital decent se poate face cu 60-80 milioane euro. Mutarea unui WC din curtea unei scoli in incinta costa cam 10.000 EUR.

Partidele nu au nevoie nici de sedii luxoase, nici de armate de “voluntari” plătiți din banii nostri. Dacă ne câștiga încrederea, sa trăiască doar din donații, nu din pomana generosului stat român.

Și mai e ceva important: cum poate concura o mișcare cu adevarat noua, neparlamentara, cu partidele care dispun de asemenea resurse imense? Lipsa competiției politice reale duce la slăbirea democrației, ceea ce s-a și întâmplat in România.

Primul politician dintr-un partid parlamentar care iese public și spune ca renunța la banii ăștia primiți de la noi toți are de la mine o bila alba>>, spune Burduja.

I.P.

Comentarii Facebook

One thought on “JAF! 13 milioane euro, în conturile partidelor, în septembrie, din bani publici!

  1. Ce porcarie il finantam pe noul Ceausescu sa faca dictatura, sa ne deporteze in rusia si sa ne puna sa muncim la canal..

Lasă un răspuns