Izbit de o mașină scăpată de sub control

Un bărbat de 45 de ani a ajuns ieri la spital după ce a fost lovit de o mașină scăpată de sub control, informează Poliția Neamț.
Accidentul s-a petrecut în zorii zilei, la Dolhești – Pipirig, iar din cercetările efectuate de oamenii legii se pare că șoferul, un ieșean de 46 de ani, ajuns într-o curbă la dreapta, nu a mai putut stăpâni mașina din cauza vitezei. Automobilul a părăsit partea carosabilă și a ajuns pe acostament, accidentând pietonul.
Acesta a fost preluat de o ambulanță, fiind diagnosticat cu politraumatisme. Inițial, a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț, fiind transferat ulterior la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
Un alt accident soldat cu rănirea unei persoane s-a produs tot ieri la Țibucani. Șoferul, un bărbat de 38 de ani, conducea o autoutilitară și, la un moment dat, a surprins și accidentat un bărbat de 63 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă.
În ambele cazuri, polițiștii i-au supus pe conducătorii auto testării alcoolscopice, rezultatele fiind negative. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale, pentru vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns