Ivanov, demis din CJ de Prefect! Vasiliu rezistă și votează cap-coadă cu PSD!

Unul din cei doi consilieri PNL recent excluși din partid nu mai este de azi, oficial, nici membru al CJ. Este vorba de Neculai Ivanov care a fost demis din funcția de consilier județean de către Prefect. „Constatare a încetării de drept a mandatului…” este formularea oficială (menționată și la începutul ședinței CJ) dar tot aia e…
Al doilea consilier județean exclus din PNL, Daniel Vasiliu a participat la ședință și a votat la proiectele de pe ordinea de zi. Ne-demiterea lui ar fi explicată de faptul că a contestat în instanță sancțiunea aplicată de partid și că practic, conform legii, atributul prefectului (de a demite aleși locali excluși din partide) este blocat de legislația care prevede că Prefectura trebuie să aștepte o soluție definitivă de la Justiție. Adică o perioadă care poate însemna și câteva luni dar și mai bine de un an sau chiar peste… Așa că rămâne de văzut dacă acest caz Vasiliu va fi clarificat cu celeritate de instanțe, adică înainte ca acesta să-și termine mandatul.

Că divorțul Vasiliu – PNL (sau invers) este unul total a confirmat-o și felul în care a votat alesul județean, mai ales la proiectele în care ceilalți liberali nu au validat propunerile făcute de Arsene. În timp ce ceilalți membri PNL au dat (total sau majoritar) vot Împotrivă sau Abținere la 4 proiecte de pe ordinea de zi (4, 6, 7, 26), Vasiliu a votat Pentru pe linie. Adică fix ca majoritatea „PSD și aliații”. Astfel că strict pe ședința de azi, se poate spune că până la o decizie finală în instanță, Arsene a mai câștigat – pe față! – un vot pentru majoritatea „PSD și alții”.
E un detaliu care confirmă anumite zvonuri care circulau, mai timid acum câteva luni, mai aplicat în ultimele săptămâni, referitor la apropierea Vasiliu-Arsene (PSD). Rămâne de văzut dacă și celelalte zvonuri legate de această presupusă relație specială se vor adeveri sau nu…

Nota Bene 1 – Încercarea de a găsi pe siteul Prefecturii Neamț (Instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu) Ordinul Prefectului prin care a fost demis Ivanov a fost sortită eșecului. Pe siteul respectiv, la secțiunea Ordine de Prefect, cea mai proaspătă mențiune este cu un astfel de document emis pe… 10.03.2022.
Nota Bene 2 – Vestea bună este că portal.just.ro (site oficial al Ministerului Justiției) este funcțional. Și, de acolo, juriștii Prefecturii Neamț ar fi trebuit să se informeze despre condamnarea penală definitivă a primarului de la Hangu, Gavril Lupu. Chiar dacă este vorba de un primar PSD!
Și odată ce au luat la cunoștință, să renunțe la argumentul penibil și de uz politruc „așteptăm notificare scrisă de la instanță” și să procedeze la ceea ce spune legea: demiterea de îndată a unui condamnat penal (definitiv!) care nu ma are ce căuta în respectiva demnitate publică.

Ideea „dosarului cu șină” care blochează activități la care obligă legea nu face decât să decredibilizeze Instituția Prefecturii și încrederea populației în statul de drept.

D.V.

Lasă un răspuns