Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. 5000 lei pentru „mama surogat a lui Hristos”

 5000 de lei îl constă pe deputatul USR Iulian Bulai declarația controversată făcută pe 25 decembrie 2019, în sfânta zi de Crăciun. Iisus Cristos “provine dintr-o familie foarte ciudată” compusă din fecioara Maria care este o “mamă surogat” , Iosif este “un tată trecut de prima tinerețe” iar Isus “a apărut pe lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”.

Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNDC) a decis ieri seară în urma unei ședințe cu dezbateri intense și în urma unui vot de 6 la 3 al membrilor Colegiului instituției, ca liderul USR să fie sancționat cu 5000 de lei.

Argumentul: a depășit libertatea de exprimare iar efectul declarației sale a creat o atmosferă ostilă, degradantă la adresa cetățenilor.

“Considerentele majorității membrilor Colegiului au fost că declarația în cauză exprimă o persiflare la adresa credinței, o bagatelizare a credinței. O depășire a libertății de exprimare. Nu poți face bășcălie pe elementele de bază ale credinței. A cântărit greu în luarea deciziei și calitatea emițătorului de mesaj. El nu este un jurnalist, un scriitor, un actor. Este o persoană publică, un om politic iar în cazul acestora libertatea de exprimare este mai limitată, trebuie să fie mai controlată” ne-a declarat Csaba Asztalos.

Liderul USR a avut și susținători. Dintre cei nouă membri ai Colegiului CNCD, trei s-au exprimat vehement împotriva sancționării lui Bulai.

“Avocații” lui Bulai au insistat pe faptul că acesta “a dat o interpretare modernă a Crăciunului. Nici atunci, cu 2000 de ani în urmă, diversitatea nu era acceptată. Iosif și Maria au trebuit să se ascundă pentru că nu erau acceptați de societate. Declarația lui Iulian Bulai a fost o pledoarie pentru diversitate”.

Cei trei susținători ai liderului progresist au fost Cătălina Olteanu din partea USR, Istvan Haler, membru al Colegiului CNCD din partea societății civile și reprezentanul PSD, Maria Lazăr.

Iulian Bulai are dreptul să conteste decizia CNCD la Curtea de Apel București ne-a precizat Csaba Asztalos.

D.V.

One thought on “Iulian Bulai (USR), sancționat de CNCD. 5000 lei pentru „mama surogat a lui Hristos”

  1. Corect ar fi fost amendat si internat altfel, acest ,, demnitar,, si alti deraiati din anturajul lui vor produce pagube greu de remediat….

Lasă un răspuns