Iulian Bulai adună likeuri de la atei agresivi şi de la cultele neo-protestante! „Cum poate cineva veșnic să aibe mamă?”

După ce şi-a cerut iertare cu jumătate de gură pentru mesajul cu Maica Domnului – „mamă surogat” şi cu comparaţia copilăriei lui Hristos cu cazurile copiilor abandonaţi, deputatul USR Iulian Bulai loveşte din nou, dând noi explicaţii comparative prin atacă esenţa şi dogmele creştinismului. În postări noi sau în comentarii în care filosofează cu teze contemporane de tip neo-marxist, parlamentarul USR reuşeşte să-i înfurie şi mai tare pe cei care tot îi spun să se oprească din blasfemia de a reinterpreta creştinismul şi miracolul Naşterii lui Hristos dar adună likeuri la greu de la atei agresivi (ateii intelectuali refuzând să i se alăture) şi de la discipolii unor culte neoprotestante.

Astfel, la comentariul unei doamne care îl critica, Bulai reuşeşte să facă din nou deliciul haterilor anti-creştini. Comentariul doamnei respective a fost: ” Iulian Bulai cum poti justifica expresia „mama surogata”? Dogma bisericii afirma ca ea a fost aleasa doarece era lipsita de pacat si ca provenea dintr-o familie cu credinta si nu ciudata asa cum spui tu.
Nu poti formula expresii de genul acesta pentru a justifica anumite probleme politice din Romania. Nu are o legatura una cu cealalta”.

Deputatul USR i-a răspuns prompt folosind strict argumentaţia anti-creştină clasică: „Maria Munteanu Martisca nu cred ca înțelegi aici. Îți explic când ne vedem. Pana atunci gândește-te la asta. El e bătrân. Ea f tânăra. Ei nu se cunosc, ea rămâne însărcinată din senin. El vine sa o ia la el. Primește ordin sa se
logodeasca cu ea. Ea naște pe Dumnezeu. Dumnezeu e veșnic. Și totuși ea e mama lui – Maria. Ea se numește Maria mama lui Dumnezeu, care e veșnic. Cum poate cineva veșnic sa aibe mama? Deci e de fapt purtătoare de Dumnezeu, pt ca el se incarneaza in Isus, el deja existând dinainte. Deci Dumnezeu folosește trupul Mariei ca sa se nască. Maria și Iosif neavând niciun aport la asta. Purtătoare de Dumnezeu și Purtator de grija in limbaj bisericesc, in termen cotidieni, mama surogat și tata vitreg. Unde e greșeala? Vezi familie tradiționala aici? Eu o nu prea”.

„Cum poate cineva veşnic să aibă mamă?”, întreabă Bulai (atenţie, absolvent al Liceului Teologic Franciscan!) punând astfel sub semnul îndoielii chiar conceptul de Maica Domnului, în care Domnul Isus este considerat parte a lui Dumnezeu. Toate alegaţiile de acest tip sunt aspru criticate de creştini (nu doar de ortodocşi ci şi de catolici, adică de cei care au aceeaşi religie ca şi cea declarată de Bulai) dar sunt foarte apreciate pe internet fix de cei care critică creştinismul clasic (ortodox sau catolic). Unii fani ai unor culte neoprotestante au salutat faptul că „traducerile” şi „tezele” expuse de Bulai seamănă cu idei din dogmele acestora, la fel cum unii atei foarte slobozi în epitete şi insulte au găsit nimerit acest subiect drept motiv pentru o nouă serie de înjurături la adresa creştinilor şi a preoţilor lor.

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Iulian Bulai adună likeuri de la atei agresivi şi de la cultele neo-protestante! „Cum poate cineva veșnic să aibe mamă?”

  1. Cei mai inteligenti nemteni se numesc B U L A I.Probabil sunt rude fiindca vin din aceeasi zona a judetului.Amandoi frumusei unul la guven celalat la parlament.Nu inteleg ce mai cauta Leureanu, Arcanu, Rotaru.Probabil ca le duc mapele bulailor.Ciudata situatie si grava semnificatie.Atat poate judetul Neamt.

Lasă un răspuns