ISU Neamț primește întăriri – 19 cadre militare vor jura credință patriei


Efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava Neamț se măresc, începând de vineri, cu 19 persoane. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, slt. Marcel Bucur, ceremonia de depunere a jurământului militar va avea loc de la ora 14.00, pe platoul din curtea unității.
Majoritatea celor care începând de poimâine vor intra în rândurile ISU Neamț și în slujba cetățenilor și a bunurilor lor sunt la început de drum în cariera militară. Doar doi dintre ei sunt foști angajați ai ISU, care pentru o perioadă au fost plecați din sistem, iar acum au ales să revină.
În baza ordinului inspectorului şef cele 19 cadre militare au fost chemate în activitate în data de 15 decembrie 2016, respectiv 15 ianuarie 2017, în urma promovării concursurilor organizate în vederea ocupării posturilor prevăzute a fi încadrate cu subofiţeri, prin încadrare directă”, a mai spus responsabilul de relații publice al ISU Neamț.
Pregătirile pentru ceremonia de vineri erau în toi astăzi la prânz, cei ce urmează să lase haina civilă și să îmbrace uniforma militară – majoritatea tineri, cu o medie de vârstă de aproximativ 27 de ani – putând fi zăriți în curtea instituției, exersând pasul de defilare, acompaniați de coloana sonoră a marșului militar.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns