ISJ Neamț dă procent de 73 la sută promovabilitate la BAC, înainte de contestații


Primele rezultate ale examenului de bacalaureat din Neamț, traduse în procente, arată că 73,25 la sută din absolvenții care au participat la probele concursului au obținut medii peste 6.00. De menționat este faptul că procentul ISJ este ceva mai mare față de cel prezentat de Vestea, pentru că în calcularea lui au fost introduși și elevii care nu s-au mai prezentat.
Potrivit statisticii pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, au fost înscriși 3662 de elevi, din care 163 au absentat.
În urma desfășurării examenului, 932 de elevi nu au reușit să obțină media pentru a fi declarați admiși. Alți patru absolvenți au fost eliminați din sală după ce au fost prinși având asupra lor surse de inspirație.
În total, 2563 de liceeni au reușit să treacă de această etapă extrem de importantă din viața lor. Cei nemulțumiți de rezultatele obținute au la dispoziție patru ore, astăzi (16.00-20.00), pentru a depune contestații în centrele de examen.  Vor urma patru zile în care acestea vor fi soluționate, iar rezultatele finale vor fi afișate lunea viitoare, pe 10 iulie.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns